Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna “el xec-bebé està be si arriba a totes les famílies que ho necessiten i beneficia al comerç local”

Compromís, que ja va votar en contra de la modificació pressupostària com la resta de l’oposició al passat ple del 27 de gener, li recorda al govern municipal que no han canviat els motius de la seua oposició. Des del grup municipal Compromís per Paterna, el seu portaveu Juanma Ramón ha manifestat “nosaltres hem apostat des de sempre pel xec-bebé. De fet el portàvem al nostre programa electoral. Però el xec ha de ser quelcom més que una partida pressupostària. Ha d’estar acompanyat per una proposta on es definisca el quant i el per a qui. I esta proposta ha de ser justa”. El portaveu diu que la seua organització no votarà a favor d’un xec que no discrimine a les rendes més altes a favor de les baixes i mitges. Per a Juanma Ramón, no té cap sentit subvencionar a famílies amb rendes altíssimes pel fet d’haver tingut un bebé. “Esta subvenció ha d’anar destinada a tots aquells que han tingut un fill, però ha de ser inversament proporcional a la renda de les famílies”.
Des de Compromís per Paterna destaquen la improvisació que ha envoltat sempre al projecte del xec-bebé del govern municipal. Cal recordar que el govern municipal va presentar la dotació econòmica del xec al gener passat sense tindre cap pla escrit que el recolzara i va ser tombat per l’oposició.
Des de Compromís consideren positiu el fet de llençar una línia d’ajudes als naixements de nadons que, a més a més, recaiga en benefici del comerç local. Per això Juanma Ramón demana a l’alcalde que el reglament que regirà la subvenció siga consensuat entre tots, tenint en compte les necessitats de la ciutadania, evitant premiar a qui no ho necessita i garantint que el total de la partida pressupostària del xec bebé anirà al comerç de proximitat de Paterna. Segons Juanma Ramón “no volem reduir la quantia del xec-bebé, el que volem és que siga repartida conforme a les necessitats de les famílies paterneres i que sempre siga en benefici del nostre comerç”.