Compromís agreix a l’associació de veïns de la Canyada haver-los fet partícips de l’acte de presentació d’este sender, reivindicació històrica dels i les veïnes de la Canyada. La proposta la va portar al Ple Compromís i va comptar amb els vots favorables de tots els grups excepte del PSOE que es va abstindre

Decènes de persones han gaudit de la pasejada pel sender PR de la Canyada, una mostra de la diversitat paisatgística de Paterna, com ho demostra el fet que al terme municipal compte amb ecosistemes tan diversos com el bosc mediterrani, vegetació de ribera al Túria, Horta i Secà. Amb esta iniciativa, l’Associació de Veïns de la Canyada i Compromís pretenen donar a conèixer el patrimoni de la localitat tant als i les paterneres com a la gent de fora del poble. També volen rellançar el turisme responsable i sostenible en la localitat com a motor d’una part de l’economia local.

El sender de curt recorregut (PR) dissenyat per voluntaris de l’associació de veïns de la Canyada i presentat per Compromís per Paterna al ple del mes de març, ha endinsat, als excursionistes, en esta realitat multipaisatgística amb un recorregut que partint del nucli de població de la Canyada els ha dut pel barranc del Serra fins arribar al bosc de la Vallesa, on han passat pels diferents miradors, punts elevats des dels quals es pot vore el riu, els horts de la vora del Túria i la vegetació típica de les riberes fluvials mediterrànies.

La Marxa ha continuat vorejant el riu fins arribar a la lloma de Betxí on s’ha pogut gaudir de les restes arqueològiques d’una explotació agrària de l’edat del bronze. Passat este turó amb vistes privilegiades al riu, la marxa ha continuat endinsant-se pel bosc de la Vallesa entre pins i alguns camps de secà fins arribar al nucli de població de la Vallesa. Tot i que el PR continua fins arribar a les trinxeres, la marxa proposada per a esta presentació ha conclós el recorregut una vagada arribats a la població de la Vallesa, tornant al centre de la Canyada on els excursionistes han pogut gaudir de la picadata que els tenien preparada els membres de l’Associació de Veïns de la Canyada.

Compromís presentà al Ple de Paterna esta proposta dels veïns de la Canyada com la primera de tot un seguit de recorreguts que intenten, d’una manera saludable i respectuosa amb el medi ambient, donar a conèixer la història i el patrimoni ecològic de Paterna.

“És per a nosaltres tot un orgull haver portat esta iniciativa al Ple i volem agrair públicament la confiança que els veïns de la Canyada han depositat en nosaltres. Des de Compromís sempre hem volgut fer valdre el nostre patrimoni, tant cultural com històric i natural. I en este cas el PR dissenyat pels veïns de la Canyada uneix les tres vessants del nostre patrimoni, perquè conjuga els valors culturals de l’horta amb seqüències de la nostra història antiga i recent i tota la diversitat del bosc mediterrani. En Compromís per Paterna presentarem el mes de febrer la campanya “Paterna és teua!” una campanya que volem que la ciutadania faça seua amb iniciatives com esta” ha declarat Juanma Ramón.