Dins la proposta de la coalició d’esquerres, també està l’apertura al públic del brollador d’aigua de la Font del Gerro, com també la utilització d’estes aigües per a donar servei al poble

Compromís per Paterna demana la unificació del subministrament d’aigües de Paterna en l’empresa de participació municipal. Amb esta mesura, l’organització valencianista, pretén que l’empresa Aigües de Paterna subministre a tot el terme i no com succeïx ara que alguns barris reben el servei d’altres empreses alienes al poble. La qual cosa fa que els seus usuaris paguen més pel mateix servei que dóna l’empresa de participació municipal. Compromís pretén recuperar zones com Mas del Rosari, Terramelar, La Canyada i la Font del Gerro.
Compromís denuncia també que no s’aplique l’acord signat el 2009, anunciat i aprovat pel PP i pel qual Aguas de València es comprometia a potabilitzar i canalitzar l’aigua de la Font del Gerro i destinar-la al consum humà. Compromís demana també que es recupere l’espai del naixement a la vora del polígon industrial. Un espai que es troba en estos moments tancat al públic. Amb esta mesura es pretén recuperar el lligam que tradicionalment unia a Paterna amb el naixement de la Font del Gerro.
Aigües de Paterna, constituïda el 2006, suporta tot el cost de manteniment de la xarxa de clavegueram i pluvials de Paterna, però no porta l’abastiment de gran part del poble.
Per a l’organització d’esquerres, esta és una anomalia que cal corregir, per tal d’unificar tarifes, augmentar la facturació de l’empresa pública i fer més eficient els costos d’explotació amb l’objectiu de recalcular l’import de les taxes que ara s’apliquen al rebut de l’aigua.
Des de Compromís per Paterna, el regidor Santiago Lucas ha manifestat “amb esta mesura volem, per una banda, evitar que hi haja ciutadans i ciutadanes que paguen més que altres pel mateix servei. Per altra, volem que baixe el preu de la factura de l’aigua que paguem a Paterna. I, per últim, recuperar el naixement d’aigua de la Font de Gerro com un element clau de la memòria col·lectiva del nostre poble. Una memòria que està viva en els nostres majors que encara recorden anar per aigua a la font que venia canalitzada des del seu naixement a la Font del Gerro”.