Antonio Raya, Director General de Diversitat Funcional s’ha compromés a buscar una solució per poder finalitzar les obres de la residència que ja compta amb una cua de gairebé 30 usuaris

L’any 2009 començaren les obres per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional en la carretera de Manises. L’edifici projectat contemplava una residència amb 36 places internes i 20 per a centre de dia, places suficients per a fer viable la dotació. 7 anys després només s’ha acabat un primer mòdul, amb fons del “Plan E”, en el que hi ha espai, únicament, per a 12 places i les zones comunes, la qual cosa el fa inviable.
En este sentit el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón ha demanat al Director General que s’encete una auditoria sobre el procés d’adjudicació i contractació de les obres. “Unes obres que mai no es van acabar i que algú hauria d’explicar per què. També estaria be que algú explicara perquè es va gastar la subvenció d’un Plan E en construir només un terç del projecte original, sabent que d’esta manera seria inviable”.
Segons ha explicat Antonio Raya al portaveu de Compromís per Paterna, en tot este temps la demanda de places per a la residència s’ha vist incrementada a la comarca, forçant als usuaris a emigrar a residències d’altres poblacions com Xàtiva o Gandia amb el perjudici que ocasiona a les persones amb diversitat i a les seues famílies.
El Director General de Diversitat Funcional s’ha compromés a estudiar la forma de finançament per desbloquejar el projecte de residència per tal de posar-la en funcionament de manera urgent. A hores d’ara les instal·lacions estan sent utilitzades com a menjador social des de la passada legislatura en que el PP volgué “tapar les seues vergonyes donant-li un ús a este contenidor inacabat i sense contingut tant en la línia política del PP paterner”.
“Cal voluntat política per a acabar la residència i evitar la diàspora dels i les paterneres amb diversitat funcional cap a altres poblacions del país. No pot ser que Paterna, amb pràcticament 70.000 habitants no puga garantir eixe servei als seus habitants” ha finalitzat Juanma Ramón.