El vídeo va ser llançat per les xarxes socials la passada setmana i comptava amb nombroses seqüències gravades per l’empresa pública GESPA. En ell es demanava el vot per a la candidatura de Pedro Sánchez

Compromís per Paterna agraeix la retirada del vídeo de campanya realitzat pel PSOE local amb imatges que havien estat gravades per GESPA i utilitzades i difoses pel perfil municipal de Facebook, Viupaterna. Compromís recorda que el perfil Viupaterna, d’on s’ha tret les seqüències de vídeo i imatges utilitzades al vídeo electoral del PSOE, és propietat de l’ajuntament i, per tant, està pagat pels ciutadans i ciutadanes de Paterna.
La retirada ve després de les crítiques llançades des de diferents àmbits del món associatiu de Paterna que veien com imatges gravades per l’empresa pública en actes culturals i festius estaven sent utilitzades d’una forma partidista per part del grup municipal socialista. “La vella política té tendència a confondre allò públic d’allò que té a vore amb el partit. L’ús patrimonialista dels mitjans de difusió municipals per a donar-se autobombo, representa tot allò que ha provocat la desafecció de la gent cap a la política. Per això en Compromís pensem que cal canviar la manera de fer les coses obrint els mitjans de difusió municipal democratitzant-los i fent-los més plurals. Com, també, crear organismes de control per tal d’evitar que abusos com este es tornen a repetir” ha manifestat Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna. En este sentit la coalició valencianista crítica que l’equip de govern socialista haja traspassat les línies ètiques i estètiques utilitzant l’empresa pública per al benefici del partit del govern.
Des de Compromís per Paterna demanen, també, que des de l’equip de govern es done una explicació, públicament, pel fet d’utilitzar imatges que formen part del patrimoni del poble, com ara la cordà i les falles, en la realització d’un vídeo promocional del PSOE.