Un any després de l’eixida del govern del PP encar s’estan pagant les conseqüències de la seua gestió. Compromís per Paterna recorda que el trasllat de SUMPA a l’edifici que ha generat el deute es va fer per tal d’afavorir a una coneguda immobiliaria paternera
L’any 2009 SUMPA va ser traslladada, gràcies als vots favorables del PP i el PSOE, a un edifici del Parc Tecnològic pel qual va subscriure un contracte de lloguer amb opció a compra per un total de 5,5 milions d’euros a pagar en quotes mensuals de 30.000 euros en 15 anys. SUMPA deixà de pagar les quotes el febrer de 2012, poc abans d’entrar en concurs de creditors.
La condemna al consistori a pagar 3,5 milions d’euros per les conseqüències de la firma de l’aval municipal per part del regidor del PP Ignacio Gabarda, no hauria de pillar de sorpresa a l’equip de govern, ja que va votar a favor de subscriure el contracte per l’edifici del Parc Tecnològic. Compromís per Paterna recorda que pocs mesos després de començar la present legislatura va presentar una moció per a realitzar una auditoria del deute municipal de Paterna. La moció va ser aprovada, però ara com ara, huit mesos després, encara no s’ha materialitzat. El portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón destaca que la “temeritat” i “falta de diligència” amb què la sentència judicial qualifica la gestió de l’exregidor del PP, hauria de fer-se extensiva a tot l’equip de govern d’aleshores. “Allò de SUMPA no és el primer ni, per desgràcia, serà l’últim afer de l’època popular que acabarem pagant els i les paterneres. Per això cal fer l’auditoria ja i vore si eixos deutes són o no legítims i quina responsabilitat tenen els gestors de l’ajuntament dels darrers anys en la generació d’eixe deute.
Per al portaveu de Compromís per Paterna eixa investigació és necessària, no a soles per a depurar responsabilitats i portar als tribunals, si cal, als que han malbaratat fons públics. També cal fer-ho per evitar este tipus de comportament en el futur. “Cada dia ixen més papers de l’era dels governs populars amb despeses, sense una justificació clara, en empreses de gent molt propera al PP”.
Segons denuncien des de Compromís per Paterna, les empreses municipals de la localitat s’han caracteritzat sempre per un funcionament poc democràtic i amb una falta de transparència absoluta. En este sentit el portaveu de la coalició valencianista ha remarcat “si l’ajuntament s’ha de fer càrrec de les fallides de les empreses públiques, estes haurien de complir les normes municipals, començant per les de contractació que haurien de ser transparents.
Des de Compromís demanen al govern municipal la contundència i transparència que no ha mostrat en un any de gestió per evitar que eixos diners malbaratats acaben tenint que pagar-los els paterners i paterneres.