Compromís per Paterna portarà al ple l’obligació que l’ajuntament complisca la llei 11/2007 per agilitzar els tramits dels Serveis Socials

L’esmentada llei dona dret als ciutadans a no haver d’aportar documents que ja estiguen en poder de les Administracions Públiques. Estes han de fer servir mitjans electrònics per recavar la documentació amb el consentiment de l’interessat

La Constitució espanyola recull, al títol IV, l’article 103 que estableix els principis que han de regir l’actuació de totes les Administracions Públiques, entre els quals destaquen el d’eficàcia i el de legalitat, encara que també el de coordinació, entés este darrer principi com a coordinació entre les diferents administracions per tal de garantir el principi d’eficàcia.

Posteriorment la llei 11/2007 desenvolupa estos principis: “Els ciutadans tenen dret a no aportar dades i documents que estiguen en poder de les Administracions Públiques, les quals faran servir mitjans electrònics per recavar l’esmentada documentació, amb el consentiment de l’interessat”.

Segons Compromís per Paterna, a hores d’ara a l’administració local de Paterna, estos principis d’eficàcia no s’estan acomplint. Com és el cas dels Serveis Socials municipals que sotmet als usuaris a un pelegrinatge per les diferents administracions per a poder accedir a ajudes. En molts casos estes ajudes són de caràcter urgent i este peregrinatge dilata en el temps uns tràmits que amb el compliment de la llei s’agilitzarien notablement.

Des de l’organització d’esquerres, la regidora de Compromís, Neus Herrero ha manifestat “el SEPE, l’Agència Tributària, Seguretat Social, Servef, etc. Són administracions públiques que haurien d’estar interconectades amb l’ajuntament per tal d’evitar burocràcia a la ciutdania. No pot ser que per a demanar una beca de menjador i material escolar, per posar un exemple, els paterners i paterneres hagen de passar per un viacrucis pel qual no han de passar els ciutadans d’altres pobles”.

A la proposta presentada per Compromís per Paterna s’exigeix a l’ajuntament posar en marxa els mecanismes necessaris per tal de complir la llei i garantir l’accés electrònic de la ciutadania als serveis públics i coordinar, també, electrònicament les diferents àrees de l’ajuntament amb altres Administracions Públiques.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *