Sagredo sembra el caos en el Ple Extraordinari portant una proposta que no s’ajusta a llei

Compromís vol deixar clar que es favorable a continuar el servei de guarderia al polígon, però matisa que no pot recolzar iniciatives que no s’ajusten a la legalitat com han manifestat la Secretària i l’Interventor

El passat mes de novembre la UTE de la guarderia del polígon de la Font del Gerro anunciava el cesse de l’activitat. Amb esta decisió, es posava en risc els llocs de treball de la guarderia i s’obria la possibilitat de deixar sense el servei al polígon industrial de Paterna.
Ara, amb set mesos de retard, el govern local encapçalat per Sagredo convoca un Ple Extraordinari per tal de recuperar la prestació del servei de la guarderia de la Font del Gerro. Per a Compromís, és important que tant el servei com els llocs de treball que genera estiguen garantits, però ha votat en contra per no comptar la proposta amb el vistiplau dels funcionaris que vigilen la legalitat de les accions del govern municipal. En el seu informe, la Secretària Municipal, manifesta que “l’expedient entregat no es troba complet, mancant documents essencials per a l’adopció de l’acord”. Per a l’habilitada estatal, el document que presenta la tinença d’alcaldia d’Educació, no acredita el compliment dels requisits legals. Mancant l’informe necessari sobre la sostenibilitat financera. El document va més enllà i explicita que en cas de no arribar als 74 alumnes, la guarderia no seria viable i l’ajuntament hauria de fer-se càrrec de les despeses. Posa com a exemple un escenari d’amb només 41 alumnes (els que va tindre al darrer curs), amb este escenari l’ajuntament hauria de finançar la guarderia amb 72.355 euros, cosa que no contempla la proposta del l’equip de govern. I recorda que la renúncia de la UTE que venia fent-se càrrec de l’escoleta va ser precisament per falta d’alumnat.
Compromís critica l’ús electoralista que fa el PSOE convocant un Ple Extraordinari i portant una proposta que no s’ajusta a llei utilitzant els pares, mares i personal contractat de la guarderia contra l’oposició per no voler recolzar una iniciativa que comptava amb informes en contra dels funcionaris que han de vigilar de la legalitat de les accions del govern. També denuncien la incompetència del govern en minoria de Sagredo que intenta manipular als paterners i paterneres, culpant del desastre de l’expedient a la Secretària, quan les dades no enganyen i l’expedient s’inicià tard i mal per part de l’equip de govern.
Segons el portaveu de Compromís, no es pot governar Paterna amb només 6 regidors i culpar de totes les seues incapacitats als funcionaris municipals, demanant informes contraris buscant l’enfrontament.
Des de Compromís per Paterna aposten per la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys i manifesten no entendre que l’ajuntament no haja iniciat cap contacte amb la Generalitat per tal d’aconseguir que la Conselleria d’Educació es faça càrrec de l’escoleta oferint-la com un servei públic i gratuït. Des de l’organització d’esquerres, el seu portaveu municipal, ha manifestat “en Compromís dúiem al programa electoral la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys i ara és un bon moment per a aprofitar la col·laboració amb la Conselleria d’Educació i encetar el procés encaminat a aconseguir que els paterners i paterneres puguen gaudir d’este servei gratuït com en altres pobles de la comarca. Els temps han canviat i cal gestionar amb transparència i no repetir les mateixes dèries dels governs del PP de governar ignorant els informes que qüestionen la legalitat. A Paterna ens cal un govern A la Valenciana. Un govern amb trellat que treballe per a les persones”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *