Carles Martí, Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i Medi Ambient, ha manifestat “amb esta iniciativa pretenem, per una banda, dotar a la Canyada d’una ruta biosaludable, i per altra, donar una solució al carrer 17 separant el carril bici de la zona de vianants, fent un carrer agradable de transitar amb arbres i zones de descans i donar coherència a un urbanisme, que fins ara, es trobava inconnex”

La Canyada ha estat, històricament, una zona residencial en la qual els passejos pel bosc i la zona urbana han format part de la vida dels seus habitants. Amb el pas dels anys, la urbanització de carrers, i la proliferació d’infraestructures a les voreres (postes de llum, telefonia, etc), els vianants han anat perdent espais pels quals passejar amb comoditat. Fruit d’un urbanisme que ha tingut més en compte l’automòbil que al vianant o ciclista, fent que molts carrers de la Canyada siguen intransitables. Des de la regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient de l’ajuntament de Paterna, volen apostar per un urbanisme més humà, un urbanisme amable que tinga en compte les necessitats de les persones que habiten cada barri. I és per això que des d’esta regidoria proposen la ruta biosaludable: Un trajecte per a persones de totes les edats amb bancs per a seure a descansar, zones de jocs i arbres per a pal·liar la calor en estiu.
L’actuació pretén el desenvolupament d’una ruta transitable al llarg dels carrers 133 i 17 de la Canyada. Passant per la zona verda, ja existent, al carrer 133 i creant una zona enjardinada al carrer 17 al costat de les vies del metro. El recorregut de vianants es completarà amb àrees de descans, zones de jocs, etc. De forma que es puga combinar el passeig amb el desenvolupament d’activitats saludables com, ara, l’exercici físic.
L’obra està pressupostada en vora 400.000 euros per a un recorregut estimat de 1.400 metres lineals.
Carles Martí, Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i Medi Ambient ha destacat que “des del nou govern sorgit de l’Acord del Batà estem treballant per a solucionar les desfetes del PP amb l’urbanisme dels darrers 8 anys i, més en concret, els problemes que generà amb el disseny del carril bici. Els i les veïnes de la Canyada necessiten zones de passeig dissenyades per a este ús”.