Juanma Ramón es reuneix amb Mònica Oltra per buscar solucions als problemes socials de Paterna

20160705_132931Juanma Ramón: “La situació d’emergència social a Paterna precisa de l’esforç i la complicitat de tots els actors que hi intervenen en la seua gestió i planificació. Per això és importantíssim poder comptar amb la col·laboració de la Conselleria”

 

El Tinent d’Alcalde de Desenvolupament Humà es va reunir amb la Consellera de Polítiques Inclusives, Mònica Oltra per tractar els problemes socials de Paterna. En la reunió, que va transcórrer en un ambient de molta cordialitat, el representant de Paterna li va traslladar a la titular de Serveis Socials de la Generalitat la seua preocupació per l’estat del teixit social de Paterna. En este sentit cal recordar que la situació de Paterna és més que preocupant. Compta amb un barri d’acció preferent, altres on la crisi ha agreujat problemes socials estructurals ja existents i, a més, té uns index generals d’exclusió que superen amb escreix la mitjana del país. Si a tot això se li suma la precària situació, tant en recursos humans com materials, en la que desenvolupen la seua tasca els professionals de benestar social, ens trobem amb un problema molt greu que de no posar-li solució pot acabar esclatant en un futur no molt llunyà.
Juanma Ramón ha ressaltat la responsabilitat dels darrers governs del PP en el desmantellament dels serveis socials de paterna amb polítiques regressives i retallades en drets socials i econòmics.
La Consellera ha transmés al Tinent d’Alcalde, Juanma Ramón, la seua implicació i aposta clara per afrontar estos greus problemes de Paterna. En este sentit cal recordar que el passat dilluns 17 d’octubre, Mónica Oltra, va presentar al barri de la Coma de Paterna l’esborrany del Pla Valencià de Cohesió i Inclusió Social que, entre altres coses preveu la implantació de la Renda Garantida, una reivindicació, històrica, de moltes de les organitzacions que treballen en l’àmbit dels serveis socials.
Tant Juanma Ramón com la responsable de Polítiques Inclusives de la Generalitat han coincidit en la necessitat de posar les bases per a una transformació radical en els serveis socials de Paterna, canviant el model assistencialista per un altre que garantisca els drets socials de la ciutadania. I per a que esta transformació siga possible, ha manifestat Juanma Ramón. És necessari dotar de recursos humans i materials els serveis socials. En este sentit, Mónica Oltra, s’ha compromés en agilitzar les subvencions, ja demanades per Paterna, per a esta finalitat.
Per altra banda, Juanma Ramón, ha traslladat a la Consellera totes les iniciatives que des del govern local de Paterna s’estan duent a terme per aconseguir capgirar la situació. “Volem convertir a Paterna en un model a seguir quant a la gestió dels serveis socials. Uns serveis socials que servisquen per a millorar la vida dels i les paterneres impedint que les persones en perill d’exclusió social acaben abandonades i afavorint que aquelles que ja es troben fora puguen tornar”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *