Juanma Ramón: “El PP vol Imposar-nos Puerto Mediterráneo botant-se la legalitat”

20160620_124029El Grup Municipal de Compromís per Paterna critica que des del Partit Popular es demane el desenvolupament d’un projecte que, clarament, no compleix la llei

 

 

El passat 29 de setembre, la Comissió d’Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, va emetre un informe negatiu a l’ATE Puerto Mediterráneo, tombant un projecte que des de Compromís criticaren per totes les irregularitats que l’envoltaren des del mateix moment en què es va declarar Actuació Territorial Estratègica. De fet Compromís per Paterna recorda al Partit Popular que l’esmentat projecte ha estat tombat, entre altres coses per un informe en contra que va eixir del Ministeri de Foment, on es criticava que l’aspirant a promotor no analitza les IMD (intensitats mitjanes diàries de trànsit) ni la capacitat de l’enllaç de l’A7 amb la CV-35 per mantindre “niveles de servicio adecuados”, El projecte de l’empresa britànica incomplia, també, la Llei de carreteres de 1991. Una llei que reserva uns metres (50-100) a la vora de les autovies, per tal de garantir la seguretat vial i futures ampliacions. Puerto Mediterráneo pretenia urbanitzar fins a la mateixa vora de la CV35.
De fet, la mateixa Generalitat Valenciana ja va posar en dubte el projecte, abans inclòs de ser declarat ATE. L’Agència Valenciana de Turisme informava, l’octubre de 2012, que “el proyecto no contiene actuaciones de destacable valor turístico que puedan generar nuevos flujos de visitantes a la Comunidad Valenciana, ni implica ninguna mejora de imagen como destino turístico de la Comunidad”.
Per a Compromís per Paterna, evidentment el projecte no ha passat l’examen perquè no acomplia la llei. I tot això passa per les preses i tractes de favor que va rebre de l’aleshores Consellera, Isabel Bonig. En concret des de Compromís recorden com mesos després de les primeres al·legacions, el dia 11 de maig de 2015 el projecte modificat entrava a la conselleria d’Economia i tan sols una hora després era enviat d’esta a la direcció general d’avaluació ambiental amb el vistiplau de la conselleria d’Economia a un expedient de més de 3.000 fulls. “Revisaren l’expedient de 3.000 fulls en tan sols 1 hora?” es pregunta el portaveu de Compromís, Juanma Ramón. Isabel Bonig, també va signar el decret iniciant la segona exposició al públic a quatre dies de les eleccions. Quan la Consellera ja estava en funcions i les Corts Valencianes s’havien dissolt. Tota una sèrie de favors i complicitats entre aspirant a promotor i administració que, per a la coalició d’esquerres, és com a mínim “sospitosa”.
Des de l’organització valencianista recorden també que els tan esmentats informes favorables d’algunes conselleries són, en la majoria dels casos, simples “còpia i pega” del mateix projecte presentat per la multinacional britànica.
El portaveu de Compromís també recorda l’impacte negatiu que va tindre l’obertura del centre comercial Puerto Venezia en el mercat laboral de Saragossa i l’estudi elaborat per la Universitat de València en el que conclouen que per cada lloc de treball que es genera a un centre Comercial, es perden dos al comerç de proximitat.
Com a contraposició, des de Compromís destaquen els valors positius i la capacitat de generació d’ocupació del PLA PATERNA ACTUA que preveu una inversió total de 633.333,34 euros en actuacions de millora sobre el patrimoni històric i paratges naturals, Entre eixes actuacions destaca en el punt 6.1: l’acondicionament, conservació i protecció, entre altres, del Paratge de la Mola per a la reactivació de l’ús turístic mediambiental.
El Pla Paterna Actua és un projecte, finançat per la Unió Europea, per a la implementació d’una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible a Paterna. Un pla que implica, tant el la seua elaboració com en la seua posada en marxa, a tota la ciutadania aprofundint en la búsqueda de consensos.
El Pla naix dels Fons Europeus FEDER. Uns fons que preveuen subvencions a fons perdut per al desenvolupament sostenible, no depredador del territori i respectuós amb el medi ambient.
Finalment l’organització valencianista votarà en contra, tant a la moció del Partit Popular, com a l’esmena del PSOE que demanava que el nou projecte que presentara l’aspirant a promotor s’adaptara al Pla Paterna Actua.
El portaveu de Compromís a remarcat la contradicció entre els principis del Pla Paterna Actua, que preveu la conservació i protecció de la Mola i el projecte de la multinacional britànica que acabaria amb l’esmentat paratge.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *