Patrimoni Cultural recuperarà la zona de les coves del voltant de la Torre

20161006_104737La Regidora de Patrimoni Cultural, Carmen Gayà, ha manifestat “amb esta iniciativa ens fem ressò d’una reivindicació veïnal històrica i, a més, fem valdre el nostre patrimoni”

 

 

La regidoria de Patrimoni Cultural ha presentat un projecte per al condicionament dels carrers de les coves dels voltants de la Torre. En concret es preveu actuar sobre una superfície total de gairebé 10.000 metres quadrats en els voltants de la Torre, una zona que fou declarada BIC i que és part important de la història i la cultura de Paterna. La zona d’actuació compren les coves que hi ha entre el parc i el carrer Presbíter Miguel Pérez. Donat la singularitat de l’àmbit en el qual s’actua, es realitzarà un estudi al detall de les condicions de la zona (coves existents, formació geològica del terreny, afecció al BIC de la Torre, etc). L’actuació, pressupostada en 1.800.000 euros, haurà de comptar amb el vistiplau de la Conselleria de Cultura per afectar a una zona declarada BIC i garantirà, atenent al principi d’accessibilitat universal, la deambulació per a persones amb mobilitat reduïda, persones majors, etc…
Este projecte forma part del Pla Transforma, un nou programa d’obres amb el qual l’ajuntament pretén millorar Paterna. Amb esta actuació de l’executiu paterner, es busca la millora dels accessos i voltants del patrimoni històric i cultural de la vila i fer-se ressò d’una reivindicació històrica de les veïnes i veïns pel que fa a la rehabilitació d’esta part important de la història de Paterna que és la zona de les coves.
“La conservació i recuperació del patrimoni cultural i el seu entorn és un tret fonamental del govern sorgit de l’Acord del Batà, i la seua presentació i posada a disposició de totes i tots els paterners i paterneres un objectiu principal. Gaudir de la nostra cultura i les nostres arrels, i de les seues manifestacions patrimonials i arquitectòniques, és i serà un empeny de l’equip de govern” ha manifestat Carmen Gaya, regidora de Patrimoni Cultural.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *