Les freqüències del metro en la línia 2 no han fet més que reduir-se des de l’any 2010 tot i que donen servei a poblacions tan importants com Paterna, L’Eliana o Llíria. Poblacions, que totes plegades, sumen més de 200.000 habitants.

A hores d’ara, al centre de Paterna, arriba un comboi cada 15 minuts, però a partir d’aquesta, estacions com la de Santa Rita, Font del Gerro, la Canyada, l’Eliana, Pobla de Vallbona o Llíria, pateixen una freqüència de 30 minuts. Mentre que poblacions semblants com Torrent, Picanya, Alboraia o Paiporta tenen un comboi cada 7 minuts.

La reivindicació veïnal de la “Plataforma 15 minuts” promotora de la Proposició no de Llei que es debatrà demà a la Comissió d’Urbanisme de les Corts Valencianes, ve de lluny. La Plataforma porta més de 10 anys lluitant per l’equiparació de Paterna amb la resta de poblacions de la Comarca en serveis de transport metropolità. De fet, l’any 2007, la gerent de Ferrocarrils de la Generalitat del govern del PP, es va comprometre a augmentar la freqüència progressivament fins que l’any 2010 arribara a ser de 15 minuts. Cosa que, evidentment, no només no s’ha complit si no que, a més, s’ha anat reduint la quantitat d’hores punta (hores en què augmenta la freqüència de trens), i reduint els dies ordinaris.

Per a Compromís per Paterna, és important recordar, també, que l’autovia que connecta València amb totes les poblacions a les quals dóna servei la línia 2 del Metro es troba, hui dia, completament saturada. Per això consideren imprescindible ampliar la freqüència de trens en esta línia per evitar la congestió en augment de l’autovia CV-35 a l’entrada de València.

En este sentit el portaveu de la coalició d’esquerres a Paterna ha assenyalat la necessitat d'”augmentar la freqüència per a les estacions de Paterna, ja que Santa Rita i la Canyada són barris consolidats i que conjuntament sumen vora 25.000 habitants i la Font del Gerro és un dels polígons industrials més grans d’Europa on treballen centenars de persones a les quals no se les està donant un servei adequat de transport públic. Des de Compromís apostem pel transport públic i col·lectiu per tal d’evitar la congestió de les autovies i per reduir també l’emissió de gasos amb efecte hivernacle que provoca l’ús de l’automòbil”.