• Des de la regidoria de Salut Ambiental s’ha dissenyat una campanya per a lluitar contra esta plaga amb una sèrie de xarrades informatives per tal de conscienciar a la població de la necessitat que els i les ciutadanes col·laboren a combatre al mosquit tigre des de l’àmbit domèstic.
  • Dolores Guillem, Regidora de Salut Ambiental: “evitar les acumulacions d’aigua als jardins, renovar periòdicament l’aigua de les mascotes o mantenir els nivells de clor de les piscines, són algunes de les actuacions que poden realitzar els veïns per tal d’ajudar-nos a combatre esta plaga tan molesta que pot arribar a ser un risc per a la salut de la població”

El temporal d’aigua registrat en les comarques valencianes en les últimes setmanes, ha deixat al seu pas nombrosos tolls i acumulacions d’aigua en diferents punts del terme municipal. Això ha generat l’ambient idoni per a la proliferació de mosquits, per la qual cosa els experts aconsellen avançar els tractaments per tal evitar la seua activitat a la primavera.

Es tracta d’una conseqüència menys visible i evident del temporal però segons la regidora de Salut Ambiental, Dolores Guillem, de mantenir-se els episodis de cicles humits dels últims mesos, que han superat fins i tot les mitjanes anuals habituals, i amb l’augment progressiu de les temperatures, “hi haurà una elevada activitat de mosquits, entre ells el mosquit tigre, que s’ha fet tan tristament famós el darrer estiu per la multitud de molèsties que ha generat, sobretot, en zones de la Canyada i la part més baixa del nucli urbà”.

Les plagues es concentren fonamentalment en zones privades, com a urbanitzacions o xalets, per aquest motiu la regidoria de Salut Ambiental, dirigida per Dolores Guillem, engega aquestes xarrades informatives amb la finalitat d’evitar la proliferació d’aquest insecte una vegada comence la primavera. La primera d’elles es realitza aquesta vesprada al Centre Social de La Canyada, per tractar-se, per les seues característiques, d’un dels barris que pot veure’s més afectat pel mosquit, com ja va ocórrer el passat any generant malestar entre els veïns i veïnes. Aquesta xarrada informativa es realitzarà a tots els barris de Paterna per tal de tindre informada a la població de quines han de ser les mesures que es poden realitzar com a ciutadans per a combatre aquesta plaga.

Entre altres mesures, Salut Ambiental, vol que veïns i veïnes controlen els seus sistemes de rec per tal d’evitar tolls, que revisen periòdicament les canaletes de desaigüe o que mantinguen els nivells de clor de les piscines. “En la lluita contra el mosquit tigre necessitem la col·laboració activa de la ciutadania, ja que l’ajuntament no pot actuar en els terrenys privats dels veïns i veïnes per això llancem esta campanya de conscienciació del veïnat” ha manifestat Dolores Guillem.