Compromís per Paterna signa el Codi de Bon Govern

El Codi de Bon Govern és un compromís amb els valors democràtics, contra la violència, per 0la defensa dels drets humans, la promoció de la igualtat, el respecte a la intimitat i el compromís amb la no utilització dels mitjans públics per a la promoció política ni personal dels càrrecs públics

Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna”Amb esta adhesió volem afavorir el desenvolupament d’unes institucions i administracions públiques íntegres, transparents, eficaces i eficients i encoratjar a la resta de regidors per a entre tots provocar un canvi, també, en les normes de conducta dels càrrecs polítics en les seues actuacions públiques”

En els darrers temps, la qualitat de les institucions públiques i el bon govern es troben estretament relacionades amb les nocions de transparència i rendició de comptes. És per això que des de l’àrea de Bon Govern dirigida per Neus Herrero es volen establir uns mecanismes eficaços de control del poder i sotmetiment a una ètica pública com a elements clau per a la prevenció de la corrupció i la desafecció ciutadana cap a les institucions. Segons la responsable de Bon Govern, este tipus de codi ha estat ja assumit per països amb una alta qualitat democràtica i per organismes internacionals com les Nacions Unides i la Unió Europea. A més, este tipus de codi, es conceben com a instruments de prevenció i persuasió per tal d’evitar conductes poc ètiques.

Per tot això, l’àrea de Bon Govern i Participació Ciutadana va presentar al ple del passat mes de gener este codi per a que els regidors i regidores de la corporació s’adheriren de forma individual i voluntària “més enllà de les decisions que prenguen les organitzacions polítiques. “Les persones subjectes a este Codi es guiaran pels valors democràtics i socials, els principis d’integritat i exemplaritat, la sobrietat en les seues actuacions i el compromís amb l’impuls del govern obert i la bona administració”, ha manifestat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

El codi preveu el compromís amb els valors democràtics i socials com ara la defensa dels drets humans, la promoció de la igualtat entre home i dona, el respecte a la intimitat, la promoció de la normalització del valencià i el compromís contra la violència. També inclou valors d’integritat i exemplaritat i més en concret, al seu article 21 preveu un bon ús de la publicitat institucional, explicitant que “les persones subjectes a aquest Codi s’abstindran d’utilitzar la comunicació publicitària institucional per a fins partidistes o com a element de propaganda personal. La publicitat institucional que realitzen les organitzacions i institucions públiques s’ajustarà sempre als principis d’interés ciutadà, veracitat i lleialtat institucional”.

“Des de Compromís apostem per la transparència, la legalitat i l’ètica. Per això portàrem este codi de Bon Govern al Ple i, ara, el signem públicament” ha declarat Juanma Ramón.

El portaveu ha destacat, també, la necessitat que tots i cadascun dels regidors s’adherisquen, independentment del partit polític al que pertanyen, de manera “individual i voluntària”, a este codi per evitar conductes del passat en què s’ha gestionat les administracions públiques com si d’un “cortijo” particular es tractara. Desenvolupant xarxes clientelars i confonent allò públic amb allò privat amb viatges a l’estranger pagats per tots i utilitzant els mitjans municipals per a la promoció personal”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *