Homenatjarem a Vicent Miguel Carceller, editor represaliat pel franquisme

Compromís per Paterna va organitzar este passat diumenge un homenatge als represaliats pel règim franquista amb motiu de la commemoració del dia de la República. La coalició va centrar enguany este homenatge en la figura de Vicent Miguel Carceller, editor de diferents publicacions valencianistes, republicanes i anticlericals. L’acte va tindre lloc a La Canyada, concretament al carrer 549 cantó amb el carrer 29, on Carceller va tindre la seua residència. El xalet de Carceller va ser lloc de pelegrinatge turístic per la seua peculiaritat, amb reproduccions en material faller del Miquelet, la Llotja i dos barraques, i per la presència del nano, una escultura en pedra de grans dimensions d’un home d’esquenes ensenyant el cul.

En l’acte es va fer lectura d’un manifest on es recordà la figura d’este editor i la de tots aquells represaliats pel franquisme i que acabaren afusellats al paretó del Terrer per la seua defensa del govern legítim triat a l’Estat espanyol. També es va fer una ofrena floral en record de Carceller i de totes les persones que donaren la vida per la llibertat. L’acte de la Canyada va concloure amb la inauguració d’una placa commemorativa indicant la residència d’este activista polític i cultural valencià.

Loles Ripoll, portaveu municipal de la coalició: “en este homenatge volem recuperar la figura de Carceller, una figura que, fins ara, ha estat en l’oblit i que gràcies a Compromís per Paterna, entre altres, comença a recuperar-se i a tindre la importància històrica que es mereix. Més tenint en compte la seua vinculació amb el nostre poble”. va dir a la portaveu municipal durant el transcurs de l’acte.

En acabar este acte, els assistents, es desplaçaren fins al cementeri municipal de Paterna per a participar en els actes organitzats per la Plataforma per la III República i l’Ateneu republicà de Paterna. On, un any més, es va fer homenatge i recordatori a totes aquelles persones que van ser afusellats a la nostra població per tindre una ideologia i pensament diferents als del règim franquista.

Juanma Ramón, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Paterna, va assenyalar que aquest és un acte de “reconeixement a aquelles persones que, encara hui en dia, no han rebut el reconeixement que per justícia es mereixen. Persones que van morir assassinades pel règim franquista per defensar uns ideals republicans i una forma de vida basada en la llibertat i la igualtat”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *