La coalició valencianista fa una crida als paternerops i paterneres perquè es concentren dimarts que ve 25 d’abril a les 12 del mig dia a les portes de l’ajuntament com a mostra de repulsa a uns pressupostos que “condemnen al poble valencià a no poder desenvolupar-se i impossibiliten un futur digne per a les generacions esdevenidores”. Compromís per Paterna, se suma així a la convocatòria llançada dónes de l’organització a nivell nacional per a protestar contra el tracte discriminatori i indigne del govern de Mariano Rajoy contra els valencians. Des de l’organització d’esquerres han volgut aprofitar una data tan significativa com és el 25 d’abril, data en què el Regne de València va perdre en la batalla d’Almansa els seus furs i la seua autonomia com a poble, per a reivindicar del govern central un tracte just i digne per als valencians i valencianes. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal, Juanma Ramón, ha recordat que amb les xifres de Rajoy “no podrem desenvolupar projectes com l’augment de la periodicitat del metre per a tots els barris de paterna, el soterrament de les vies, uns serveis socials dignes o la millora d’accessos a barris com Lloma Llarga.

El portaveu ha fet una crida també perquè els representants polítics de les altres formacions s’adherisquen a aquesta reivindicació que afecta a tots i totes les valencianes i per extensió al poble de Paterna. “En aquesta reivindicació hem d’estar tots i totes, perquè ens juguem el futur dels nostres fills i filles” ha declarat.