El Primer Tinent d’Alcaldia Juanma Ramón amplia Serveis Socials amb la contractació de 11 professionals més

  • A més, la regidoria de Polítiques Inclusives, dirigida per Juanma Ramón assumirà en Juliol les competències del Servei de Dependència i l’Oficina d’Habitatge, sense que supose cap acomiadament en GESPA.
  • Juanma Ramón: “Prenem aquesta iniciativa per tal d’acurtar els més de 90 dies de llista d’espera que actualment pateixen els usuaris gràcies a l’acomiadament que va fer el Partit Popular en 2012 de 12 treballadors interins de serveis socials”.

La regidoria de Polítiques Inclusives amplia els serveis socials de l’Ajuntament de Paterna amb la contractació de cinc Treballadors Socials, quatre Educadors Socials i dos administratius, una mesura que porta endavant aquesta regidoria per tal de millorar l’atenció als usuaris del servei i retallar el temps d’espera que està al voltant dels 90 dies. Aquesta ampliació ampliació de plantilla ajudara a acurtar els tràmits administratius de l’àrea.

Esta iniciativa es du avant gràcies a la subvenció de la conselleria d’Inclusió que dirigeix Mónica Oltra i la decisió del Govern del Batà d’ampliar la plantilla per reduir la ràtio d’habitant per treballador i, aconseguir així, la descongestió de l’atenció primària dels serveis socials. El titular de Polítiques Inclusives, Juanma Ramón ha destacat que les retallades del PP de Paterna deixaren amb 12 interins menys l’àrea, disparant la ràtio a 1 treballador/a Social per cada 17.000 habitants. Amb estes noves contractacions, es restaura la plantilla i es reduix en un 50% la ràtio de treballador/habitant per a reduir la llista d’espera i aconseguir que millore l’atenció personalitzada que fan els funcionaris de Serveis Socials. A més, es crea la figura d’Auxiliar Informador dels serveis socials, personal especialitzat en fer el triatge dels usuaris i derivar-los al servei al que corresponga alleugerint tràmits. Amb estes mesures, el regidor de l’àrea Juanma Ramón, dóna per finalitzada la reorganització dels Serveis Socials i espera que en breus s’arrepleguen els primers fruits d’esta reestructuració amb la reducció de la llista d’espera i la millora en l’atenció.

“La reestructuració de l’equip base suposa la creació d’una cinquena zona d’atenció que, junt amb el reforç administratiu permetrà reduir el temps d’espera dels usuaris, agilitzant l’atenció primària dels serveis socials” ha manifestat Juanma Ramón.

Segons el Tinent d’Alcaldia de Polítiques Inclusives, “amb estes noves incorporacions es podran desenvolupar altres programes com ara el d’atenció al menor, servei de dependència, l’oficina d’habitatge, el programa de violència de gènere i igualtat, el programa de cooperació social a més d’altres projectes d’intervenció comunitària pensats per a afavorir la cohesió i l’empoderament d’entitats i associacions”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *