Paterna compte en el seu pla d’igualtat amb un paquet de mesures de quasi 170 accions que lluiten directament contra la violència masclista

L’Ajuntament de Paterna, a través de la seua regidoria d’Igualtat i Dona, ha sigut la primera administració local en signar i adherir-se al pacte valencià contra la violència de gènere i masclista presentat en el dia d’avui. El pacte valencià contra la violència de gènere i masclista s’estructura amb cinc eixos , 21 objectius i 293 mesures concretes amb l’objectiu de transformar la societat i eradicar les violències contra les dones. “Paterna, com no podria ser d’una altra manera, s’ha adherit a aquest pacte, un pacte conclòs el passat 7 de juliol amb la unanimitat de tots els partits polítics, agents econòmics i socials, universitats, entitats feministes, col·lectius de dones supervivents, tercer sector, mitjans de comunicació, cossos de seguretat, administració de justícia i el conjunt de les administracions públiques valencianes”, manifesta Carmen Gayá.

El pacte valencià contra la violència de gènere i masclista s’estructura amb cinc eixos, 21 objectius i 293 mesures concretes amb l’objectiu de transformar la societat i eradicar les violències contra les dones. A Paterna, des del propi pla d’Igualtat està portant-se a la pràctica un paquet de 24 mesures que lluiten directament contra la violència masclista en un conjunt de quasi 170 accions. “Des de la regidoria d’Igualtat treballem per l’aplicació de polítiques d’apoderament de les dones davant la discriminació estructural imposada pel masclisme” ha indicat la regidora.

El pacte valencià contra la violència de gènere i masclista és un document en moviment perquè persones individualment o altres organitzacions, independentment de les promotores, puga subscriure’s i sumar noves accions. “Esperem amb la nostra adhesió a aquest pacte trencar els murs que invisibilizan aquesta violència i socialitzar aquest problema com un conflicte polític i social, doncs la violència de gènere no és un fenomen privat que es produeix en les quatre parets d’una casa”. Ha declarat Carmen Gayá.