El milió d’euros destinats als Pressupostos Participatius supera el 30% d’inversions que marca la Carta de Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Paterna ha presentat en el dia d’avui, en roda de premsa, el procés per a la realització dels Pressupostos Participatius. Un procés d’apoderament ciutadà que després d’a prop 10 anys tornarà a tenir el municipi de Paterna.

El primer torn de paraula ho ha tingut la regidora de Participació Ciutadana, Neus Herrero, la qual ha volgut destacar que “tot el procés dels Pressupostos Participatius ha sigut elaborat conjuntament per la regidoria, partits polítics i els representants veïnals del municipi, apostant clarament per a donar una participació “real” a la ciutadania, implicant-la des del primer moment perquè siga el motor del procés i torne a recuperar el protagonisme que es mereix i que li va negar l’anterior equipe govern del Partit Popular”, ha destacat la regidor.
La regidor d’Hisenda, Eva Pérez, ha destacat durant la compareixença que el milió d’euros destinat als pressupostos participatius vénen del superàvit. “Aquest equip de govern sempre ha prioritzat a invertir el superàvit amb inversions financerament sostenibles i no utilitzar-ho per a pagar deutes bancaris que és l’altra opció que a dia d’avui marca la llei, és la fórmula que pensem més encertada per a no privar de serveis als veïns”.

La responsable d’Hisenda també ha volgut destacar que “aquest milió d’euros destinats als Pressupostos Participatius supera el 30% d’inversions que marca la Carta de Participació Ciutadana, una aposta clara d’aquest equip de govern per a seguir millorant Paterna i donant veu als veïns”.
Per la seua banda, el President del Consell Territorial de Participació Ciutadana, Leandro Cantero, que també ha sigut partícip al costat de les dos regidors en la compareixença, ha destacat en la seua intervenció que “en l’últim any la participació ciutadana ha donat un gir de 180º amb aquest equip de govern, mostra d’açò és que des de l’any 2009 no havien sigut convocats Pressupostos Participatius en el municipi”

AIXÍ SERÀ EL PROCÉS

La campanya de consulta de propostes per a la millora dels barris de Paterna és un procés que ha sigut dissenyat entre la regidoria i els i les representants del Consell Territorial de Participació.

L’àrea de participació ciutadana posa a la disposició de les veïnes i veïns de Paterna diferents dispositius perquè poden fer propostes de millora per al seu barri. A través de la pàgina web http://paterna.eparticipa.com/ del 20 d’octubre al 8 de novembre serà el termini per a la recollida de propostes per Internet i per a deixant les propostes en les urnes que es van a disposar en els centres cívics i socials de Paterna.

Hauran taules informatives en els mercats i llars de jubilats i es faran tallers de consulta en els instituts per a facilitar la participació dels joves. D’altra banda del 13 al 23 de novembre es realitzaran en els barris de Paterna assemblees/ taller deliberatives en les què es presentaran, debatran i prioritzaran les propostes arreplegades. Una vegada analitzades les propostes es valorarà la seua viabilitat i començarà la campanya de votacions en la qual totes i tots els veïns podran votar les millors propostes.