La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha lamentat avui que l’absència d’un finançament just a la Comunitat provoque que molts projectes locals “no es puguen escometre”, com ocorre a Paterna. Tant ella com el primer tinent d’Alcaldia, Juanma Ramón, han explicat que existeixen “moltes iniciatives” que seran “impossibles” sense el finançament autonòmic adequat, com un millor manteniment del Parc Natural del Turia o l’augment de la freqüència del metre al seu pas per La Canyada.

En un acte celebrat a Paterna amb motiu de la campanya ‘Tracte Just’, impulsada per Compromís per a donar a conèixer la necessitat d’un tracte econòmic just a la Comunitat, Amigó ha denunciat que l’autonomia valenciana és “invisible” per al Govern central. A més, ha recordat que després de les polítiques de grans esdeveniments dels governants del PP la Comunitat ofereix una imatge “de Llevant feliç” malgrat que en realitat “és una comunitat pobra que paga com una rica”.

La vicepresidenta de la Diputació ha exposat també que el Govern ha escomès “una doble discriminació” a la Comunitat Valenciana en ser aquesta la regió “pitjor finançada i la que menys rep de l’Estat”, i ha defensat que des de la seua institució s’ha intentat “repartir els recursos de la millor forma possible entre els alcaldes” dels municipis. “Crec que els ajuntaments estan contents perquè els diners arriba sense tenir en compte el color polític dels qui governen”, ha assegurat Amigó.

En aquest sentit, tant ella com Ramón han repassat alguns dels projectes que s’han impulsat a Paterna gràcies al suport de la Diputació, com la inversió d’1,6 milions d’euros en el projecte del Residencial i Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional o la recent inclusió del CEIP Vicente Mortes de Paterna en una línia d’ajuda pressupostària del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles. És a causa d’aquestes iniciatives que Ramón ha confirmat que a Paterna estan satisfets amb el treball de la Diputació.

Finalment, tots dos dirigents han recalcat la importància de la manifestació que dissabte que ve 18 de novembre reclamarà a València una millora del sistema de finançament autonòmic, encara que han lamentat que no siga una convocatòria unitària perquè a ella “s’han sumat totes les forces polítiques menys el Partit Popular”. Malgrat açò, han aprofitat per a demanar als ciutadans “que isquen rodos al carrer” perquè aquesta és “una qüestió de justícia i no d’ideologia”.