Cap de setmana del Comerç i l’agricultura locals

  • La campanya ‘Dissabtes a la Plaça’ té com a objectiu rellançar el comerç local com a motor econòmic i generador d’ocupació.

 

  • Carles Martí, regidor de Comerç: “Amb la campanya ‘Dissabtes a la Plaça’, volem acostar el nostre comerç de proximitat a la ciutadania per generar sinèrgies entre comerciant i la seua possible clientela. Amb la Fira de Productes de la Terra volem promocionar la nostra agricultura ecològica de quilòmetre 0”

Paterna organitza per al proper dissabte la 3ª edició de la campanya “Dissabte a la plaça”. Una fira d’oportunitats, promocions i descomptes, on els comerços de proximitat de Paterna mostraran els seus productes a la plaça del poble de Paterna. A més, durant el matí, es realitzaran activitats per als més xicotets de la casa, com ara el sorteig de regals entre les persones assistents a la Fira o una gran gymkhana familiar consistent en trobar la “Gran Oferta”.

A més, al mateix temps, es produirà la Fira de Productes de la Terra a la Replaceta, on els agricultors i agricultores locals oferiran els seus productes ecològics i de proximitat. Per al regidor de Comerç, Carles Martí, “es tracta d’una oportunitat immillorable per tal de conèixer els productes i serveis que ofereix el nostre comerç local, en un ambient festiu i ple d’activitats per a grans i menuts”.

Amb la Fira de Productes de la Terra, es pretén promocionar la compra i el consum de productes agrícoles de proximitat produïts a la mateixa Paterna.

La iniciativa es basa en projectes semblants que estan tenint gran èxit en països del nostre entorn i que, a més, recull la tradició estesa a tot el nostre país d’anar al mercat a comprar els productes alimentaris directament als productors.

Amb la campanya de productes de la terra basada  en el consum agrícola “Km0” es pretén millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic;  recolzar als i les productores locals i mirar que el consumidor o consumidora final dels aliments obtinga un producte amb unes característiques nutricionals i de seguretat alimentària garantits.

“Tant la venda de productes Km0 en la Fira de productes de la Terra com la jornada del dissabte a la plaça del comerç local, serveixen per promocionar uns sectors que darrerament han estat molt castigats per la crisi i per la proliferació de grans superfícies. A més, des d’un punt de vista econòmic, els productes de temporada, en el cas de l’agricultura, permeten un estalvi en els costos de producció, limitant l’ús de l’energia necessària per a produir-los” ha manifestat Carles Martí.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *