• La campanya ‘Dissabtes a la Plaça’ té com a objectiu rellançar el comerç local com a motor econòmic i generador d’ocupació.
  • Carles Martí, regidor de Comerç: “Amb la campanya ‘Dissabtes a la Plaça’, volem acostar el nostre comerç de proximitat a la ciutadania per generar sinèrgies entre comerciant i la seua possible clientela. Amb la Fira de Productes de la Terra volem promocionar la nostra agricultura ecològica de quilòmetre 0”

Paterna organitzà la 3ª edició de la campanya “Dissabte a la plaça”. Una fira d’oportunitats, promocions i descomptes, on els comerços de proximitat de Paterna mostraran els seus productes a la plaça del poble de Paterna. A més, durant el matí, es realitzaren activitats per als més xicotets de la casa, com ara el sorteig de regals entre les persones assistents a la Fira o una gran gymkhana familiar consistent en trobar la “Gran Oferta”.

A més, al mateix temps, es produí la Fira de Productes de la Terra a la Replaceta, on els agricultors i agricultores locals oferiren els seus productes ecològics i de proximitat. Per al regidor de Comerç, Carles Martí, “es tracta d’una oportunitat immillorable per tal de conèixer els productes i serveis que ofereix el nostre comerç local, en un ambient festiu i ple d’activitats per a grans i menuts”.

Amb la Fira de Productes de la Terra, es pretén promocionar la compra i el consum de productes agrícoles de proximitat produïts a la mateixa Paterna.

La iniciativa es basa en projectes semblants que estan tenint gran èxit en països del nostre entorn i que, a més, recull la tradició estesa a tot el nostre país d’anar al mercat a comprar els productes alimentaris directament als productors.

Amb la campanya de productes de la terra basada  en el consum agrícola “Km 0” es pretén millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic;  recolzar als i les productores locals i mirar que el consumidor o consumidora final dels aliments obtinga un producte amb unes característiques nutricionals i de seguretat alimentària garantits.

“Tant la venda de productes Km 0 en la Fira de productes de la Terra com la jornada del dissabte a la plaça del comerç local, serveixen per promocionar uns sectors que darrerament han estat molt castigats per la crisi i per la proliferació de grans superfícies. A més, des d’un punt de vista econòmic, els productes de temporada, en el cas de l’agricultura, permeten un estalvi en els costos de producció, limitant l’ús de l’energia necessària per a produir-los” ha manifestat Carles Martí.