Paterna protegirà les víctimes d’agressions sexuals comeses al municipi

La moció presentada per Compromís per Paterna i que compta amb el consens de tots els grups municipals, insta al Ministeri de Justícia a assegurar la intimitat de les víctimes d’agressions sexuals i protegir-les de judicis paral·lels prenent les mesures adients

Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna: “Estem assistint a una banalització de la violència sexual que deixa a l’agredida indefensa i genera una cultura de tolerància i permissivitat cap a la violació en la nostra societat”

Darrerament s’ha fet tristament famós el cas de la presumpta violació en grup d’una jove en les festes de Sant Fermí de Pamplona. Això ha tret a la llum una esgarrifant realitat: cada any es denuncien a l’Estat espanyol més de 1.100 violacions segons dades del Ministeri d’Interior de 2011. Són tres violacions al dia, una cada huit hores. Fora d’aquesta estadística queden aquelles agressions sexuals que no es denuncien.

Per Compromís per Paterna, les víctimes d’aquest tipus d’agressió han de suportar els judicis paral·lels d’alguns mitjans de comunicació que banalitzen sobre aquestes agressions de manera morbosa. “Una banalització que aconsegueix la revictimització de l’agredida que, a més de patir la violació és exposada públicament la seua intimitat” ha manifestat Juanma Ramón. A més, en molts casos aquesta exposició pública comporta, també, un canvi de papers entre agressor i víctima; posant el focus sobre la dona agredida que molt sovint acaba sent assenyalada com a part del problema pels seus costums, vestimenta, ideologia, estil de vida (abans i després de la violació), etc. Segons Ramón, “aquesta banalització de la violència sexual deixa a l’agredida indefensa i genera una cultura de tolerància i permissivitat cap a la violació en la nostra societat”.

Per tots estos motius, la coalició valencianista insta, mitjançant una moció, al Ministeri de Justícia a què assegure la intimitat de les víctimes d’agressions sexuals i les protegisca de judicis paral·lels prenent les mesures adequades. Cosa a la qual, es compromet l’ajuntament de Paterna.

A més, l’ajuntament de Paterna, demana al Govern de l’Estat espanyol que establisca l’obligatorietat d’aportar el certificat de delictes de naturalesa sexual per a poder accedir a certs llocs dins l’administració.

“A dia de hui, existeix una major consciència col·lectiva de rebuig a les agressions contra les dones. Però encara queda molt de camí per recórrer. Encara ens continua copsant el nombre de dones assassinades i les dades sobre violència sexual continuen sent preocupants”, ha declarat Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *