Paterna vota sobre 1.000.000 € d’inversió

  • La regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Neus Herrero ha donat el tret d’eixida per a que la ciutadania decidisca el destí del milió d’euros dels pressupostos participatius de 2018. En total, la ciutadania podrà decidir sobre els 84 projectes dels centenars aportats per veïns i veïnes de Paterna
  • Neus Herrero: “Els veïns i veïnes són els que més clar tenen quines coses s’haurien de canviar als seus barris per tal de millorar la seua qualitat de vida. Ara, amb els Pressupostos Participatius, han tingut l’oportunitat de presentar els projectes que ara votarà la ciutadania”.

Els tècnics municipals de Paterna han valorat econòmicament i validat 84 propostes de les 129 que passaren a la fase d’anàlisi. Ara, la ciutadania votarà valorant del 5 a l’1 (5 per a la més important i 1 per a la menys important) les propostes validades per la mesa conformada per veïns i tècnics municipals i ratificades després pel Consell Territorial de Participació Ciutadana. En concret, la ciutadania pot votar des del 12 fins al 31 de gener. Tant presencialment en les urnes habilitades en tots els centres socials i cívics del municipi, com a l’ajuntament i a les assemblees que se celebraran en els barris.

Entre les preocupacions del veïnat que s’ha traduït en propostes, destaquen aquelles que tenen a vore amb les deficiències que venia arrosegant Paterna en quant a les instal·lacions de jocs infantils en tots els seus barris, com també en la necessitat de limitar la velocitat del transit rodat en molts punts del municipi. En la Canyada destaquen les millores del Centre Social per a albergar més activitats, la senyalització dels indrets d’interés de la Vallesa i la iniciativa que pretén dissenyar itineraris escolars segurs amb passos de vianants i senyalitzacions verticals de limitació de velocitat. A Terramelar, els veïns i veïnes han demanat la substitució de fanals en alguns carrers per tal de millorar la il·luminació i adaptar-la a la normativa vigent dins els nuclis urbans i contra la contaminació lumínica. A Campament, reductors de velocitat a diferents carrers i instal·lació d’ombratges respectuosos amb l’entorn al carrer de damunt les coves del Batà. Reparació de carrers i voreres centra les preocupacions dels veïns i veïnes de Santa Rita que també demanen incrementar la dotació de papereres al barri. Per la seua banda La Coma Mas del Rosari se centra en les millores de la il·luminació pública, l’asfaltat de carrers i les millores en les instal·lacions esportives. Al centre, a banda de les millores a les vies públiques per tal de fer-les accessibles, també es podrà votar la millora del sistema de clavegueram de la zona del carrer Major per a evitar inundacions. El veïnat de Bovalar i la Pinaeta podran votar, a banda de les millores en parcs i jardins com en tots els barris,  la instal·lació de contenidors de reciclatge i cartells informatius per evitar els abocaments d’enderrocs a la zona de les Moles i barranc d’Endolça. A l’Alborgí els temes d’accessibilitat i il·luminació centren les propostes presentades pels veïns i veïnes del barri. A Lloma Llarga, demanen aparcament per a bicicletes i la creació d’una zona de paelles i pícnic al parc de Valterna Nord.

 

Neus Herrero: “Des de l’àrea de Participació Ciutadana hem posat en marxa, per primera vegada en molts anys, uns pressupostos participatius. Un procés en el que la ciutadania ha aportat les propostes de millora dels seus barris. Unes propostes amb molt de sentit comú i que revetlen el grau de maduresa de la societat paternera. Fins ara s’havia tractat als veïns i veïnes de Paterna com a menors d’edat no deixant-los participar en els presa de decisions de les actuacions que més els afecten al·legant, en molts casos, falta de preparació. En este procés, el veïnat ha demostrat tindre molt clar el que vol i des de la meua regidoria continuarem empoderant la ciutadania per fer-los partícips de les polítiques municipals”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *