Polítiques Inclusives redueix a 8 dies el temps d’espera de Serveis Socials

  • La regidoria de Polítiques Inclusives, dirigida per Juanma Ramón ha aconseguit en poc més d’un any reduir el temps d’espera de Serveis Socials de 120 dies a 8 de mitja en el centre i 15 en la Coma, gràcies a l’aplicació del nou model de Serveis Socials.
  • Juanma Ramón: “Hem aconseguit revertir la situació que creà el PP amb l’acomiadament de la meitat de la plantilla de Serveis Socials. Amb la contractació de 11 professionals més i la creació de la figura de l’auxiliar informador”.

La regidoria de Polítiques Inclusives, dirigida per Juanma Ramón, ha aconseguit reduir a només 8 dies hàbils de mitja a la zona centre de Paterna la llista d’espera per a ser atesos pels Serveis Socials. Això ha estat possible gràcies a la implantació del nou model i la recomposició de la plantilla de professionals que el Partit Popular va esquilmar deixant-la en menys de la meitat de membres. Recordem que el passat mes de Juliol, Paterna va contractar cinc Treballadors Socials, quatre Educadors Socials i dos administratius com a mesura de xoc contra la llista d’espera heretada de la legislatura anterior. Aquesta ampliació de plantilla ha ajudat a acurtar els tràmits administratius de l’àrea.

Esta iniciativa va ser possible gràcies a la subvenció de la conselleria d’Inclusió que dirigeix Mónica Oltra, amb la finalitat de descongestionar l’atenció primària dels serveis socials. El titular de Polítiques Inclusives, Juanma Ramón ha destacat que les retallades del PP de Paterna deixaren amb 12 interins menys l’àrea, disparant la ràtio a 1 treballador/a Social per cada 17.000 habitants. “Amb les noves contractacions, hem restaurat la plantilla, hem reduït en un 50% la ràtio de treballador/habitant i hem aconseguit reduir la llista d’espera, a més, de millorar l’atenció personalitzada que fan els funcionaris de Serveis Socials. El Primer Tinent d’Alcaldia ha destacat, també, que el novembre passat es va crear la figura d’Auxiliar Informador dels serveis socials gràcies a la coordinació de l’àrea de Serveis Socials i el departament de consergeria de l’empresa pública GESPA. Esta col·laboració  van donar  com resultat la formació de personal especialitzat en fer el triatge dels usuaris i derivar-los al servei al que corresponga per tal d’alleugerir tràmits. Amb estes mesures, el regidor de l’àrea Juanma Ramón, donà per finalitzada la reorganització dels Serveis Socials i, ara, arreplega els primers fruits amb la reducció de la llista d’espera i la millora en l’atenció.

“La reestructuració de l’equip base suposà la creació d’una cinquena zona d’atenció que, junt amb el reforç administratiu ha permés reduir el temps d’espera dels usuaris, agilitzant l’atenció primària dels serveis socials” ha manifestat Juanma Ramón.

 

 

Segons el Tinent d’Alcaldia de Polítiques Inclusives, “ara, una vegada aconseguit reduir dràsticament la llista d’espera de Serveis Social podrem afrontar altres programes com ara el d’atenció al menor, servei de dependència, l’oficina d’habitatge, el programa de violència de gènere i igualtat, el programa de cooperació social a més d’altres projectes d’intervenció comunitària pensats per a afavorir la cohesió i l’empoderament d’entitats i associacions”.

“Han sigut molts mesos de treball per aconseguir revertir la situació que va crear el PP amb la seua política erràtica i les seues retallades de personal. Ara, amb l’aplicació del nou model de Serveis Socials ja estem en disposició de millorar la qualitat dels serveis socials i dur endavant totes les iniciatives oblidades durant tants anys de foscor” conclou Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *