Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna: “Volem denunciar la campanya de desinformació i intoxicació duta a terme per l’extrema dreta i el PP amb l’únic objectiu de deixar en l’estacada als més vulnerables”

La portaveu local de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat que partits com el PP que posa als xiquets i xiquetes “a la diana política”, pensen que hi ha barris del municipi que són “bons per a uns però no per a altres”. En este cas, “és encara més greu és fan un ús partidista i alarmista sobre la ubicació d’un centre destinat a atendre a les persones més vulnerables de la nostra societat, com poden ser els més menuts que no tenen pares i que la seua família no sap o no pot cuidar d’ells” ha senyalat.

“Estem parlant de centres d’acollida per xiquets i xiquetes, que han perdut als seus pares o que, per desgràcia, no tenen cap familiar o no són les persones més adequades per a la seua tutela”, ha remarcat Ripoll, qui considera que cal “tindre molt poca sensibilitat voler deixar sense cap empara a estos menors. Es tracta, de la llar dels més menuts, cuidats i atesos per professionals”, ha incidit.

En este sentit, ha fet una reflexió sobre quina classe de societat volem construir, “si una que tanca els ulls i dona l’esquena a les persones que més ens necessiten o una societat avançada i moderna on ningú s’ha de quedar enrere. “Totes i tots podem ser, en algun moment usuaris dels serveis socials, ja siga per què serem persones dependents, serem persones majors, o la crisi econòmica ens deixe pel camí”, ha indicat.

Ripoll ha retret al respecte el fet que els grups amb representació a l’ajuntament “facen un ús polític” d’aquesta qüestió i ha qualificat d’hipòcrita” la seua postura en defensar en els seus programes electorals la protecció social per a després, a parer seu, “utilitzar aquest tema amb finalitats electoralistes” i a més “criminalitzant a les persones usuàries d’estos recursos”. En eixe sentit, ha afirmat que respecta la protesta veïnal i entén la preocupació d’alguns veïns i veïnes respecte a esta infraestructura. “Hi ha hagut una campanya de desinformació i manipulació per part del PP i l’extrema dreta que no fa altra cosa que deixar a l’estacada als més vulnerables”.

La portaveu local de Compromís per Paterna també ha mostrat la seua indignació en conèixer la “solució” del PSOE de pretendre suspendre les llicències i aturar la posada en marxa del centre a Monte Canyada. “Cal recordar que hui celebrem el Dia Internacional de la Justícia Social i que estem parlant de menors desprotegits i sense cap tipus de delicte a l’esquena, per tant a Compromís ho tenim clar, continuarem lluitant per un món que es preocupe de tots i totes, no assoles d’alguns o algunes.”

Compromís per Paterna es reitera en la seua postura en contra de la “solució” plantejada per Sagredo i insta al sr. Alcalde a què estes iniciatives es pacten al si del govern. “Què pensara el president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre que el PSPV de Paterna es pose de perfil davant la possibilitat d’atendre als més necessitats quan és una qüestió que figura al seu programa electoral de 2015?” –”desenvoluparem un model de protecció social, incloses les prestacions, que tinguen un impacte directe i positiu en els xiquets i xiquetes en situació d’empobriment”– i que és, a més, el primer eix del Pacte del Botànic: ‘Rescatem persones’”, ha apuntat.

La portaveu local de Compromís ha afirmat que a les persones més vulnerables “no els podem deixar abandonats. Són necessàries polítiques d’inclusió. I caldria que els que estan botant-se els seus programes electorals donaren resposta a la pregunta que molts i moltes ens fem: per què els xiquets i xiquetes del nostre poble que estan en acollida no poden estar a Paterna?”, ha conclòs Ripoll.