Compromís reitera el seu rebuig a Puerto Mediterráneo

Compromís per Paterna i Intu han mantingut una reunió a petició de l’empresa britànica per presentar el seu “nou” projecte de macrocentre comercial.

Juanma Ramón: “Compromís ha defensat sempre els valors mediambientals de Les Moles i el seu compromís amb el comerç local, per això sempre ens oposarem a projectes que ataquen el nostre comerç i destruisquen espais naturals

El setembre de 2016, la Comissió d’Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, va emetre un informe negatiu a l’ATE Puerto Mediterráneo, tombant un projecte que des de Compromís criticaren per totes les irregularitats que l’envoltaren des de 2012. Després de la reunió mantinguda amb els representants de l’empresa britànica, Compromís manifesta que continua sense haver cap altre projecte alternatiu excepte per les imatges publicades en premsa”. El suposat “nou” projecte que Intu encara no ha facilitat diuen que salvarà els incompliments legals i complirà els objectius mediambientals, que des de la coalició es continuen considerant insalvables “No poden vestir de sostenible i alhora arrasar amb 1 milió i  mig de metres quadrats de sól rústic i forestal o encaixonar per complet el llit natural del barranc d’En Dolça.

A més, la mateixa Generalitat Valenciana ja va posar en dubte el projecte, abans inclòs de ser declarat ATE. L’Agència Valenciana de Turisme informava, l’octubre de 2012, que “el proyecto no contiene actuaciones de destacable valor turístico que puedan generar nuevos flujos de visitantes a la Comunidad Valenciana, ni implica ninguna mejora de imagen como destino turístico de la Comunidad”.

Per tant continuem sense vore els beneficis a l’impuls econòmic ni al mercat laboral.

Després de la reunió mantinguda amb el representant de l’empresa Compromís ha reiterat el seu rebuig ja que el “nou projecte” no canviarà substancialment de l’original. De fet, segons el portaveu de l’organització d’esquerres “només volen pintar de verd una mole de formigó que afectaria negativament al nostre comerç local  i a l’ocupació al nostre poble”.

Com a contraposició, des de Compromís destaquen els valors positius i la capacitat de generació d’ocupació del PLA PATERNA ACTUA que preveu actuacions de millora sobre el patrimoni històric i paratges naturals, entre altres, en el Paratge de les Moles per a la reactivació de l’ús turístic mediambiental.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *