Paterna presenta a la Conselleria el projecte de Residència de persones amb diversitat funcional

  • L’Ajuntament inicia l’expedient de licitació de les obres per posar la residència en funcionament, amb 38 places, al 2019
  • Juanma Ramón, Primer Tinent d’Alcaldia: “Recuperarem un servei que hauria d’estar funcionant des de fa gairebé 10 anys i que no va culminar el govern del PP per les irregularitats”

L’any 2009 començaren les obres per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional en la carretera de Manises. L’edifici projectat, i anunciat pel PP a so de bombo i platerets, contemplava una residència amb 36 places internes i 20 per a centre de dia, places suficients per a fer viable la dotació. Només s’acabà un primer mòdul i el centre de dia, però a cap de les dos instal·lacions se les va donar l’ús per al qual es van construir. 9 anys després la Tinença d’Alcaldia que dirigeix Juanma Ramón ha presentat el projecte a la conselleria per a que la residencia, que finalment donarà servei a 38 persones, puga ser realitat al llarg del 2019

A este respecte el titular de Polítiques Inclusives ha manifestat que “hui dia encara no sabem per què les obres de la residència i el centre de dia mai no es van acabar. Algú de l’anterior equip del PP hauria d’explicar per què. També estaria bé que explicara per què es van gastar la subvenció del Plan E en construir només un terç del projecte original, sabent que d’esta manera seria inviable”.

Fa poc més d’una any que gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Paterna, la Conselleria de Politiques Inclusives i la Diputació de València es va poder desatascar i planificar la posada en marxa d’un recurs, fonamental per satisfer la demanda existent. Per exemple, la demanda de places per a la residència supera les 80 persones a la comarca de l’Horta, persones que s’estan derivant a altres residències de la provincia com Xàtiva. “No podia ser que Paterna, i la comarca de l’Horta, no estiguera garantint este servei als seus habitants” ha manifestat Juanma Ramón.

“Des de que entrarem al Govern del Batà hem treballat per a recuperar les desfetes de l’anterior govern. És una prioritat posar en marxa el Centre de Dia i acabar les obres de la residencia que garantisquen un servei tan necessari” conclou Juanma Ramón.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *