• El taller ha estat presentat pel Primer Tinent d’Alcaldia de Polítiques Inclusives, Juanma Ramón qui ha destacat la necessitat d’empoderament de les dones i que una manera d’aconseguir-ho es treballant la seua autoestima a través de l’art i la creativitat.
  • Carmen Gayà, regidora d’Igualtat: “Hem considerat important vehicular una via d’expressió i alliberació emocional per a les dones que son víctimes de violència de gènere, i quina millor via que la expressió artística. Volem així treballar i elevar l’autoestima d’elles com a base fonamental del seu empoderament”

 

L’Ajuntament de Paterna a través de la regidoria d’Igualtat ha organitzat una sèrie de tallers creatius d’autoestima per a dones víctimes de violència de gènere que té com a objectiu desenvolupar l’autoestima mitjançant la creació artística, adquirir capacitats creatives i d’autoestima, tindre consciència de la pròpia vàlua i tot això gaudint de les diferents activitats creatives (dibuix, pintura, poesia, teatre, etc.).

Els tallers tenen una durada de dos hores setmanals i es durant a terme durant els mesos d’abril i maig. Les dones aprofundeixen en la seua autoestima a través de jocs cooperatius, tallers creatius de pintura, poesia, música i teatre.

Per a la responsable d’igualtat, l’autoestima és la visió més íntima que tenim de nosaltres mateixos i ens influeix de manera decisiva en les eleccions. Per això conforma la vida que cadascú es crea. L’autoestima es basa en la quantitat i varietat de pensaments, sentiments, vivències i sensacions que hem anat acumulant al llarg de la nostra existència, i molt especialment en les primeres etapes de la vida: infància i adolescència. Qui se sent a gust amb si mateix sol sentir-se be en la vida, desenvolupar tot el seu potencial i creativitat i afrontar responsablement i amb eficàcia els resultats que se li plantegen. Per això, des de la regidoria d’Igualtat consideren que aconseguir pujar l’autoestima de les dones víctimes de violència de gènere és una bona forma d’evitar este tipus d’agressió.

Segons Gayá “per a dur a terme aquest taller hem posat en conjunció sinèrgies de professionals voluntaris del nostre municipi, compromesos amb la lluita contra la violència de gènere, que han volgut realitzar aquesta activitat de manera totalment altruista i d’aquesta manera col·laborar amb el seu poble revertint sobre ell les seues ensenyances i experiències. La regidoria ha proveït del material necessari per a les 6 sessions que estan previstes, on 16 dones de Paterna en situació de risc, poden participar i gaudir de les dinàmiques artístiques programades”.