La campanya va aconseguir més de 4.000 euros que s’han destinat a la fabricació perruques i mocadors oncològics

El dimarts 22 de maig, a les 11h del matí en el Auditori Antonio Cap de Paterna, la regidoria d’Igualtat que dirigeix Carmen Gayà, celebra la gala “Encén una Metxa per la Igualtat”, un acte en el qual es farà un reconeixement a totes les perruqueries i centres formatius de Paterna que, de manera solidària i desinteressada, van col·laborar amb la Campanya destinada a fer més visible les reivindicacions d’igualtat de les dones i que va servir, també, per a arreplegar els diners suficients per a poder fer donació de 40 perruques i mocadors oncològics a l’Hospital Arnau de Vilanova.

La campanya la va iniciar la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna durant la setmana de la dona del 2018, en ella es va demanar la col·laboració tant de perruqueries com de la ciutadania en general que a canvi si es fes una metxa habitada al capdavant aportava la voluntat per a arreplegar diners per a fabricar perruques i mocadors oncològics per a dones amb càncer i sense recursos.

Per a la regidora d’Igualtat, Carmen Gayà, “la resposta va ser fantàstica i va superar àmpliament les expectatives que teníem; durant dues setmanes les paterneras i els paterneros, persones grans i xicotetes, homes i dones, van passar per les perruqueries i van anar a les campanyes de carrer per a posar-se la metxa habitada i contribuir solidàriament amb la campanya. En total s’han arreplegat al voltant de 4.000 euros, que hem destinat íntegrament a la fabricació de perruques i mocadors per a dones que pateixen càncer i que no disposen de recursos per a comprar aquests productes. A través de l’Hospital Arnau de Vilanova farem aquesta donació i ells s’encarregaran de fer la distribució més adequada entre les usuàries’.

A més dels reconeixements, durant la gala, es realitzarà una master class en directe, en la qual una professional especialitzada en extensions i postissos, farà una demostració de les tècniques més noves.