Compromís demana que el Consell porte el «flabiol» i la «pilota» a les escoles

Compromís per Paterna demanarà en el pròxim ple municipal que l’ajuntament impulse, conjuntament amb la Conselleria d’Educació, la promoció de dos dels elements més representatius de la cultura valenciana, el flabiol i la pilota valenciana en les escoles del municipi. «Correspon a tots els valencians i valencianes i, especialment als seus poders públics, el seu enriquiment i conservació, mitjançant una imprescindible promoció o difusió dels mateixos»,ha manifestat el portaveu de la coalició, Juanma Ramón.

Educació va engegar el ‘Projecte Flabiol’, per a introduir-ho en l’escola en substitució de la flauta dolça alemanya que actualment és l’instrument més utilitzat en els centres educatius de Primària i Secundària per a interpretar peces musicals. «En 2018, 50 centres educatius, entre escoles i instituts, fan sonar en les seues classes el flabiol, constituint una autèntic planter de ‘dolçainers’ i ‘dolçaineres’ de la qual es podrien nodrir diferents colles, com per exemple Gatzara de Paterna» ha declarat Juanma Ramón.

A Paterna, el trinquet va desaparèixer encara que la pilota ha experimentat un ressorgiment, en part, gràcies al Club Paterna de Pilota Valenciana i a les tradicionals partides de festes en el frontó municipal, entre unes altres.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *