Compromís per Paterna ha manifestat en aquest divendres la seua “estupor” després d’estudiar el projecte presentat per Intu per al centre Intu Mediterrani (anteriorment Port Mediterrani) i comprovar que “la documentació aportada per tota una multinacional tinga una qualitat tan baixa a nivell tècnic”, segons asseguren fonts de la coalició, “és poc representativa de la inversió milionària que volen fer els promotors”, per la qual cosa han qualificat el projecte d’”impresentable”.

El portaveu de la coalició en el consistori, Juanma Ramón, ha assenyalat mitjançant un comunicat que és “una falta de responsabilitat presentar un projecte amb tanta repercussió per a Paterna amb aquesta qualitat”.

Per a Compromís, “no té ni peus ni cap” que Intu “torne a presentar un projecte tècnicament pitjor que el que ja va presentar com a Port Mediterrani, amb més deficiències tècniques i sense solucionar cap dels problemes tècnics que van suposar que el primer projecte fóra tombat per la Conselleria”. “Sembla un projecte fet en quatre vesprades, i no sabem si perquè fóra aprovat per la Conselleria o per qüestions polítiques com seria la de dinamitar el govern del Batà”, manifesten fonts de Compromís per Paterna.

El document presentat, afirma Ramón, “no mostra cap detall del qual vol fer el promotor allí, simplement és una requalificació especulativa al més vell estil del Partit Popular dels anys 90”.

“El projecte, si fem els càlculs agafant el projecte ‘mort’ de Port Mediterrani, no canvia en gens, es continua requalificant més d’un milió i mitjà de metres quadrats, continua tenint unes necessitats hídriques que suposarien prop del 20% del consum de tot el poble, col·lapsaria el tràfic de totes les carreteres del poble i augmentaria el risc d’inundacions en la urbanització de la Pinaeta i en la carretera CV-31 al seu pas per Fira València”, ha manifestat.

Així, des de Compromís han assegurat que els “sorprén” la “irresponsabilitat de –l’alcalde– Juan Antonio Sagredo de donar llum verda a aquest projecte”. “Ens fa sospitar que l’única raó de tirar-ho endavant era dinamitar la presència de Compromís en el govern municipal, açò o que, tal com ja va fer –l’exalcalde– Lorenzo Agustí, ha lliurat un xec en blanc als promotors per a fer i desfer en el nostre poble com ells vulguen, sense ni tan sols haver-se llegit el projecte” , ha declarat el portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón