Compromís per Paterna ha sol·licitat a la Conselleria d’Obres Públiques i al Ministeri de Foment que execute les obres necessàries per a la instal·lació de barreres per a evitar la contaminació acústica posat que Paterna compta amb molts veïns i veïnes que tenen la seua residència en les zones limítrofes amb les nombroses autovies que parteixen el municipi, i que pateixen històricament el soroll produït pel tràfic rodat que amb els anys i l’augment del nombre de vehicles que circulen s’està agreujant fins a límits que posen en perill la salut dels propis veïns. “La solució d’aquesta problemàtica pansa en un primer punt, i el més econòmic, per la instal·lació de barreres per a evitar contaminació acústica en els límits de les autovies amb aquestes zones. Malgrat no ser la solució definitiva, que passaria per la utilització d’asfalts reductors d’emissions sonores, seria una mesura que milloraria la vida de tots aquests veïns”, ha manifestat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Un dels casos més problemàtics segons la formació, és el dels veïns i veïnes de la zona de Campament, especialment dels carrers València i La Peña/Carmen Roca. Els seus habitatges estan situats al costat de la CV-31, via circula a una altura inferior de les cases i es troba encastada en el llit del Barranc d´Endolça, amb parets laterals que provoquen que el soroll es multiplique per culpa de l’efecte túnel. Existeixen dues zones més que pateixen l’agreujament de la problemàtica que són els habitatges situats en Mas del Rosari i Lloma Llarga, al voltant de la CV-35, i la zona de Montecanyada amb el Bypass.

“L’Ajuntament de Paterna no té elaborat un mapa de soroll, tal com exigeix la normativa actual, fet que fa més difícil la detecció d’aquestes problemàtiques i la seua solució”, asseguren fonts de la formació valencianista.

El portaveu municipal de la coalició, Juanma Ramón, ha informat que “en el pròxim ple, Compromís per Paterna, presentarem una moció perquè l’Ajuntament engegue l’elaboració d’un mapa sonor del municipi que incloga aquestes problemàtiques i unes altres que pogueren sorgir. En la mateixa moció se sol·licitarà a la Conselleria d’Infraestructures i al Ministeri de Foment que realitze la col·locació de barreres per a evitar contaminació acústica en les zones afectades per la CV-31 i CV-35 i en el Bypass com més prompte millor”.