El polígon Industrial Font del Gerro és, sense dubte, el nucli industrial més important de la Comunitat Valenciana, i per tant es mereix una dotació d’infraestructures d’acord a la importància econòmica que suposa per a Paterna. Històricament aquestes necessitat d’accessos i connexions han sigut objecte de reivindicacions per part dels empresaris, que no sempre han tingut el suport de l’Ajuntament de Paterna. En aquest sentit, han sigut moltes les promeses incomplides i els projectes no desenvolupats, com ara el segon túnel que comunicaria la Fase I i Fase II, que actualment es mantenen connectades, des de fa prop de 40 anys, per un únic túnel en el carrer Vila de Bilbao. “Aquest túnel ha estat de forma puntual tallat per inundacions, accidents o embossos de trànsit, per lo que hi ha que trobar solucions imaginatives per a garantir la comunicació entre les fases en cas d’emergència o necessitat sobtada” ha informat el portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Ja en el 2001, es va anunciar la construcció d’un segon túnel que comunicarà ambdues fases, vist la insuficient capacitat del túnel existent, a més del risc per a les 200 empreses de la segona fase de quedar incomunicades en cas de col·lapse de l’únic túnel de Vila de Bilbao. En 2001,amb el cofinançament del SEPES, es va estimar que en un any estaria construït l’accés. “17 anys després encara no tenim noticies dels treballs realitzats per l’Ajuntament, ni el projecte redactat ni la consignació econòmica estimada en prop de 3 milions d’euros preparada, tot i els anuncis del Sr. Sagredo”, indiquen fonts de la coalició valencianista.

Fa un any i mig de l’incendi d’INDUKERN on va ser necessària l’evacuació de la segona fase, depenent exclusivament del túnel, i recentment un accident va danyar l’estructura, actualment en revisió pels tècnics, que previsiblement s’haurà de tallar al trànsit per a reparar-la. L’Ajuntament de Paterna haurà de donar alternatives als empresaris per accedir a la segona fase en cas d’emergència o com ara, en previsió de no poder disposar temporalment del pas inferior del carrer Vila de Bilbao. “no podem deixar a les més de 200 empreses de la segona fase incomunicades” ha manifestat Juanma Ramón.

Compromís per Paterna ha recollit les necessitats plantejades i ha presentant hui a ASIVALCO dos alternatives de connexió en superfície travessant les vies de FGV. Dos alternatives que passen per comunicar el carrer Ciutat de Cartagena amb el carrer Ciutat d’ Ontinyent i connectar el carrer de les Illes Canàries amb el Carrer Illes Balears. Estes noves connexions només s’obririen al trànsit en cas d’emergències o per la necessitat justificada  i supervisada per la Policia Local, únicament en cas de col·lapse de l’únic túnel existent.

”És una solució senzilla el que plantegem, amb un cost insignificant si ho comparem amb el segon túnel, però que milloraria molt la seguretat de les nostres empreses, que hui nomes tenen una alternativa per entrar o eixir de la segona fase. Hem fet un estudi per on pot ser més viable fer les connexions i ho presentarem al plenari, per a que l’Ajuntament, junt a FGV i la Conselleria aborden les obres necessàries a la major brevetat possible”, ha manifestat el portaveu de la coalició, Juanma Ramón.