Compromís insta a Sagredo a negociar amb el Consell pels pisos de La Coma

La formació assegura que després de la seua eixida del govern no s’ha celebrat cap Mesa tècnica de Coordinació amb l’Entitat Valenciana d’Habitatge

La Conselleria d’Habitatge, mitjançant l’Entitat Valenciana d’Habitatge (antic EIGE) és la propietària de tots els habitatges del Barri de la Coma. Aquest Barri ha sigut la principal víctima de les nul·les polítiques d’habitatge social de governs anteriors al Botànic.

A hores d’ara, i malgrat els esforços econòmics del Govern de la Generalitat Valenciana encara queda molt per fer. El canvi de les polítiques socials del Botànic necessita de l’impuls per part del govern municipal per a traslladar a l’àmbit municipal tota la sèrie de drets i millores implantades perquè les famílies més necessitades de Paterna puguen percebre realment els avanços realitzats pel Govern del Botànic.

“Però sembla ser que per a Sagredo aquests temes no són una prioritat. De fet, des que va expulsar a Compromís del govern municipal no s’ha celebrat cap Mesa tècnica de coordinació entre els tècnics municipals d’inclusió social i el tècnics del EVHA”, afirmen des de la formació valencianista.

“Una Taula que es va crear quan Compromís formava part del govern del Batà i era responsable de la regidoria de Polítiques Inclusives, aconseguint una voluntat política de totes dues administracions, per a garantir la correcta aplicació de la normativa de la Conselleria per a la regularització de les famílies del Barri que no tenen contracte de lloguer”, explica Juanma Ramón.

En aquesta Mesa es posava a la disposició de la conselleria el coneixement de les situacions personals de cada família, que coneixen els tècnics municipals millor que ningú, establint una coordinació necessària per a la resolució dels expedients per part de la EVHA.

“Aconseguim posar-li cara i nom a cadascuna de la casuística que tracta la Conselleria en el Barri de la Coma, garantint que les famílies que complien els requisits no foren desnonades. D’altra banda, podíem intervindre conjuntament en aquelles famílies amb més dificultats per a regularitzar la seua situació, per a poder trobar alternatives habitacionals abans d’emprendre cap mesura que augmentara el risc d’exclusió de les famílies”.

“Mentre va funcionar la Mesa, els resultats van ser molt satisfactoris, per això no entenem la paràlisi en la qual es troba ara la situació. “Estem posant en perill la situació de les famílies que estan pendents encara d’una tramitació administrativa encara incompleta. Per això necessitem de la iniciativa de l’Ajuntament, que garantisca que la normativa es pose al servei de la ciutadania per a garantir el dret a un habitatge digne”, conclou Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *