Compromís per Paterna presenta el seu projecte d’anell verd

La coalició valencianista pretén situar a Paterna a l’avantguarda del turisme sostenible per a promoure el patrimoni històric i ambiental del municipi

Compromís per Paterna ha
 presentat el seu projecte d’anell verd per al municipi. La presentació del projecte ha estat a càrrec del candidat a l’alcaldia de la coalició Juanma Ramón. El projecte d’anell verd presentada naix com una infraestructura verda, un projecte que està inclòs en el programa electoral de la formació valencianista i que forma part del model de ciutat que pensen és el millor model per als veïns i veïnes del municipi.

Per a la formació aquest projecte és un projecte innovador, un projecte que cohesionaria el nostre poble, el qual, hui dia, està fraccionat per diverses infraestructures que fan molt difícil la connexió de tots els barris. Un projecte, el presentat per Compromís, que si es fes realitat uniria tots els barris del municipi d’una forma natural i amb uns costos reduïts. “Paterna té la sort d’estar prop de la capital, amb aquest projecte els veïns i veïnes tindrien l’oportunitat de poder fer desplaçaments més sostenibles i s’evitarien molts col·lapses de trànsit de vehicles. A més parlem del que pot convertir-se en un nínxol de motor econòmic per a Paterna. Un punt de referència a la comarca per a realitzar esport i oci natural i que fomentaria el comerç local del municipi en els diferents barris”, ha manifestat el portaveu municipal de la coalició, Juanma Ramón.

Aquesta infraestructura té una extensió de 26 km i, segons Compromís, podria convertir-se en el principal referent turístic del municipi, ja que aquest recorregut passa pels principals punts turístics de la localitat, com per exemple, la Torre de Paterna, el Parc Natural del Túria, La Mola, el conegut com a Paredassa d’Espanya, les trinxeres de la guerra civil o la lloma de Betxí, entre altres punts també destacats. Des de la formació han indicat que aquest projecte és el fruit d’un any i mig de treball i a més una forma de demostrar que si vols millorar el poble és fonamental conéixer cada racó d’aquest.

Ponts verds

Dins del projecte presentat la inversió més forta plantejada per Compromís és la creació d’Eco Ponts, en concret serien dos ponts verds els que s’haurien de construir, el primer d’ells prolongaria el parc d’ Alborgí cap al cementeri i La Mola, aquest pont connectaria el nucli urbà amb LLoma Llarga, l’altre pont verd connectaria Lloma Llarga, des del carrer Orenga, amb Mas del Rosari sobre la CV-35. Es tractaria d’una infraestructura per a vianants i per a vehicles no motoritzats, amb un carril dedicat al transport públic elèctric, que fins i tot tindria l’oportunitat de ser gratuït per a la ciutadania del municipi.

“Amb aquesta infraestructura es podria anar de Mas del Rosari a Paterna en tan sols 7 minuts, una forma d’evitar connectivitat congestionada pel trànsit. Aquests ponts verds ja existeixen en altres ciutats d’Europa, on són conscients, en els seus plans de mobilitat, que aquestes infraestructures són el millor futur per a la ciutadania. Aquestes infraestructures es poden realitzar amb fons europeus, existeixen moltes ajudes a Europa que aposten fermament per aquest tipus de projectes, per tant el finançament del mateix pot estar més que garantida, el nostre poble seria pioner i es convertiria en un referent a Espanya duent a terme aquesta iniciativa”, ha manifestat Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Isabel diu:

    Me parece una propuesta super interesante.
    ¿Tienen alguna propuesta similar para unir La Cañada con Paterna? Para poder desplazarse en bicicleta o incluso caminando, de manera sostenible y saludable y no tener que coger el coche cada vez que me desplazo a Paterna.
    Muchas gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *