La formació valencianista proposa al seu programa electoral la creació d’este espai que reclamen federacions festives del municipi

Compromís per Paterna ha donat a conèixer hui una de les seues apostes que duran a terme quan governen el municipi després de les eleccions del próxim més de maig. En concret este projecte, que forma part del seu programa electoral, es basa en la creació d’un museu fester, un espai on estiguen representades totes les festivitats del municipi. Una proposta que ha estat reclamada en els últims anys per part de diferents federacions festives del municipi. “Paterna és una població molt coneguda fora de les nostres fronteres gràcies a moltes de les festivitats que es celebren durant tot l’any al nostre poble, és de rebut que totes les federacions festives tinguen un espai on dignificar les nostres festes, més si cap, i disfrutar d’un lloc on exposar i ficar en valor l’història de les mateixes”, ha puntualitzat el candidat a l’alcaldia per Compromís,Juanma Ramón.

Des de Compromís critiquen la immobilitat de l’executiu de Sagredo davant esta reivindicaciò, “fa just un any Sagredo anunciava a premsa la creació del museu de la Cordà a l’espai cultural de les coves del Batà, coincidint amb el primer aniversari de la declaració de la festa més emblemàtica del municipi com festa d’interés turístic nacional, amb pantalles curves, efectes digitals de só…un altre “bluf mediàtic” de l’alcalde, ja que un any després no s’ha realitzat cap actuació en este sentit”, han indicat fonts de la coalició.

La proposta de Compromís per Paterna va més enllà, el seu projecte abarca la inclusió en este espai d’altres celebracions festives també arrelades històricament al municipi com, per ficar un exemple, les falles i les festes de moros i cristians. Per a la formació valencianista “no es pot deixar fora d’un espai tan especial per a Paterna a federacions festives que tant han treballat pel seu poble i que gràcies a eixe treball han dignificat més encara la seua imatge fora del seu terme municipal.”

Juanma Ramón ha manifestat que “a Compromís entenem les festes del nostre poble com una important senya d’identitat, i una part importantíssima de la nostra cultura. Les festes son part de la nostra història i del nostre patrimoni cultural i hem de mostrar-ho i promocionar-lo per a que totes les persones que estimem el nostre poble puguen sentir l’orgull de les nostres festes i les nostra arrels”.