La formació valencianista insta a l’executiu del Psoe a treballar perquè aparega tota la informació necessària per als veïns i veïnes del municipi

Compromís per Paterna ha denunciat hui l’ “abandó” per part de l’executiu del Psoe del Portal de Transparència del municipi. La formació valencianista ha posat de manifest aquest “abandó” en mostrar que des de la seua eixida del govern, la passada legislatura, el Partit Socialista no ha treballat res en este sentit. “Qualsevol que entre al portal s’adonarà del poc que ha treballat l’equip de govern quant a la transparència, no pot ser que més d’un any després de la nostra eixida del govern municipal aparega encara com a responsable del Portal de Transparència el nostre exregidor Santiago Lucas”, ha manifestat la regidora de Compromís per Paterna Neus Herrero.

La formació valencianista també ha informat que al portal encara apareixen els regidors i regidores de la legislatura passada i cap informació sobre els nous regidors i regidores dels partits que formen a hores d’ara el plenari municipal. En este sentit Compromís exigeix que es publique immediatament tota esta informació, així com els sous de cadascú dels corporatius. D’altra banda demanen conéixer l’estat de tramitació de l’Ordenança de Transparència atenent al punt aprovat al ple ordinari del dia 31 d’octubre de 2018, ja que, segons la formació, “pareix que encara estiga guardada en un calaix, quan va estar feta per Participació Ciutadana de veïns i veïnes i assoles faltava el vist i plau de secretaria”.

Fonts de la coalició valencianista afirmen que “esta manca de transparència de l’executiu del Psoe és molt preocupant per a la ciutadania, en el Portal també han de vindre reflectides, posant un exemple, la publicació relativa als contractes menors, les últimes publicades són de l’any 2018, i els costos de les campanyes de publicitat. Dues matèries especialment sensibles per a la ciutadania per què és on majoritàriament es produeixen els pufos”.

“Exigim al Psoe que el Portal de Transparència torne a estar operatiu amb la informació corresponent per a tota la ciutadania. Per a nosaltres la transparència és un pilar bàsic i fonamental a la política, així ho demostra el fet que nosaltres fórem l’únic Grup Municipal que publicava l’agenda diària dels seus regidors i regidores perquè la ciutadania tinguera accés a aquesta, el nostre sou i les aportacions que realitzem al nostre partit”, ha conclòs Neus Herrero.