La formació valencianista ha demanat que el govern municipal es sume a esta convocatoria per alertar de que lestiu de 2019 ha sigut negre respecte a la violència masclista


Diferents col·lectius i associacions s’han sumat a l’estat a esta convocatòria que va partir de la Plataforma Feminista d’Alacant. Durant el mes de juliol es va produir a Espanya un assassinat cada dos dies,a més de l’increment d’ agressions sexuals cap a les dones, “una situació d’emergència que no pot pasar desapercebuda”, ha assenyalat la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero. L’Emergència Feminista ha convocat per al 20 de setembre “La Nit Violeta” una manifestació nocturna, que també tindrà lloc a Paterna organitzada per diferents col·lectius el dia 20 de setembre a les 21:00 a la plaça de l’Ajuntament, i que pretén tenyir de violeta els carrers per a denunciar l’estiu sagnant contra les dones.

En este sentit, Neus Herrero, ha manifestat que “la violència de gènere ha sigut i és una de les manifestacions més clares de desigualtat i una de les pitjors xacres que tenim com a societat; des de l’1 de gener de 2003 a Espanya han sigut assassinades 1015 dones, una xifra intolerable”.

Des de Compromís per Paterna recorden que, a més, la situació d’Emergència Feminista arriba en un context on certs partits de la dreta “estan qüestionant la realitat, volen confondre’ns amb termes i no podem permetre normalitzar situacions doloroses i perilloses” i assenyalen que la Violència de Gènere ve reconeguda per la mateixa ONU des de l’any 93. “Demanem al govern municipal que se sume a aquesta iniciativa que pretén alçar la veu per la insostenibilitat d’aquests fets i afavorir la igualtat, però també donar suport  a les dones”, ha afegit Neus Herrero.

Per estes raons, la formació valencianista, ha presentat per registre d’entrada la sol·licitud de què l’Ajuntament de Paterna, com a institució representant de tots els paterners i paterneres, participe oficialment d’aquesta convocatòria. “Paterna és un poble molt sensible amb aquesta realitat social, és d’obligació moral que el nostre Ajuntament done suport i participe activament d’esta convocatòria. Estem acostumats a Paterna a que la façana de l’edifici consistorial s’il·lumine per commemorar dates assenyalades, el dia 20 la façana de l’Ajuntament té que estar il·luminada pel color morat com a mostra de repulsa cap a aquesta xacra”, ha conclòs Neus Herrero.