El líder a Madrid de la formació valencianista va anunciar que ha demanat l’expedient de l’ampliació del by-pass per conéixer la situació real a hores d’ara

 

 El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, va explicar en la vesprada d’ahir a Paterna, en un acte organitzat pel col·lectiu local, un acte proper, on van acudir vora 100 persones, el que per a ell ha suposat una «fita històrica», en ser la primera vegada que una formació valencianista ha signat un acord d’investidura en l’àmbit estatal. El polític de la formació valencianista va destacar que tots els acords signats amb el PSOE afecten els valencians i valencianes i fins i tot a altres comunitats autònomes i va resumir l’acord d’investidura en quatre punts fonamentals, finançament, dependència, infraestructures i agricultura.

Pel que fa a finançament, Baldoví, va destacar que, “el nou sistema de finançament ens reportarà més recursos per atendre la sanitat amb menys llistes d’espera, l’educació, amb més professors, i els serveis socials entre altres, hem d’estar almenys en la mitjana com la resta de les comunitats autònomes”

Un altre punt de l’acord que beneficiarà als valencians i valencianes és que el Govern Central aporte el 50% del cost de la dependència, donat que fins ara assoles finança el 12%, mentre el 88% restant els costeja la Generalitat. “Som conscients que existeixen retards a l’hora de cobrar la dependència, a l’hora de fer la valoració… Tot açò és vorà reduït considerablement amb el compliment de l’acord signat”, asseverà el diputat nacional.

Baldoví també va exposar altra qüestió important que figura en aquest acord d’investidura, l’acord de què qualsevol acord del Govern Central amb Mercosur, per posar un exemple, no es ratifique sense un estudi previ per conéixer la seua repercussió en els cítrics valencians i fins i tot contemplar les compensacions pertinents. L’acord a més contempla les inversions dels pressupostos «territorialitzades» i en el cas valencià que estiguen en consonància amb la demografia i el PIB.

A preguntes del públic present a l’acte, Baldoví, va parlar d’altre punt que afecta directament a Paterna, una vella reivindicació de veïns i veïnes del municipi, i de distintes formacions polítiques municipals, com és l’ampliació del By-pass al seu pas pel municipi. “S’ha parlat molt d’aquest assumpte en els últims anys, he demanat l’expedient corresponent per conéixer la realitat de com es troba a hores d’ara el mateix”, va assegurar el polític de Sueca.