La formació insta a l’equip de govern a demanar a FCC que complisca el contracte, vigent des de 2004

Compromís per Paterna ha proposat hui a l’equip de govern de Paterna que inste a l’empresa FCC a implantar el contenidor marró immediatament, tal com diu el contracte amb l’empresa.

Segons informa la coalició, el contracte està vigent des de l’any 2004, des d’aleshores ja es va establir que l’empresa instal·laria el contenidor de recollida de la fracció orgànica en l’any 2015 a tot tardar.

“En les clàusules tècniques que figuren en el contracte, en l’article 16.1.2, s’estableix que s’implantarà a partir del 2009 i d’acord amb el pla zonal de residus la recollida orgànica separada. En el pla zonal de residus s’estableix per la seua part que aquesta implantació es faria en el període 2009 – 2015”, informa el regidor de Compromís Carles Martí.

Des de la formació argumenten que l’empresa adjudicatària està obligada a fer-ho per contracte, per això sol·liciten que la implantació es realitze de manera immediata i no mitjançant un pla pilot, tal com ha estat anunciant des de l’any 2015 l’equip de govern de Sagredo.

“El sistema està més que estudiat, sols cal posar els contenidors marrons als nostres carrers i fer una campanya de conscienciació per als nostres veïns i veïnes. Seria una mesura molt important de lluita contra el canvi climàtic i que conscienciaria a la població sobre els problemes del fem a la nostra societat.”, indiquen fonts de la coalició.

Les mateixes fonts manifesten que amb esta campanya, a més a més d’informar del nou contenidor, l’ajuntament hauria d’apostar per les polítiques de reducció de residus, “per molt que reciclem la nostra societat no pot suportar una quantitat de residus tan elevada. És per això que s’han d’incloure campanyes de reducció de consum de plàstics i de reutilització de tota mena de materials”, asseveren.

La coalició també ha informat que ha registrat oficialment altra proposta per a l’equip de govern per a què, en zones com La Canyada, Lloma Llarga o altres amb tipologia residencial, l’ajuntament puga iniciar projectes de compostatge en l’àmbit de comunitats o de zones concretes per tal que siguen els mateixos veïns i veïnes els que realitzen aquestes tasques. “Un component de sensibilització que suposa implicar a la ciutadania en aquest tipus de dinàmiques”.

Per concloure, Carles Marti, destaca que, “aquesta proposta pot significar col·locar a Paterna en l’avantguarda de la gestió de residus domèstics, a més d’un estalvi en la gestió i una vertadera lluita contra els efectes del canvi climàtic. Esperem que ens escolten i que, pel bé de la ciutadania, posen en marxa aquest tipus d’iniciatives, encara que no se’ls haja ocorregut a ells.”