La formació presenta una moció al pròxim ple sol·licitant que esta ampliació es base en criteris socials i econòmics

Compromís per Paterna ha registrat una moció a debatre al pròxim ple municipal on demana que l’Ajuntament acorde incloure en les ordenances fiscals reguladores de les taxes municipals beneficis fiscals basats en criteris socials i econòmics. “Cada volta més la societat ens està demanant que els tributs locals siguen més justs i amb un caràcter social que permeta facilitar la relació amb l’administració dels que més ho necessiten”, destaquen fonts de la coalició.

En este sentit, el regidor de Compromís, Carles Martí, ha informat que, “a l’Ajuntament de Paterna, en els últims anys, s’han anat incloent criteris socials i econòmics en molts dels tributs locals a l’hora de meritar-los. Queda una part molt important que són les taxes, en les que estos criteris socials no s’han aplicat, no sols les taxes que recapta l’Ajuntament per a les seues arques, si no quasi és més important aplicar els criteris en aquelles taxes que l’Ajuntament recapta per a altres entitats”.

Des de la formació valencianista indiquen que per estes raons es fa necessària la creació d’una taula de treball on totes les parts implicades puguen estudiar les diferents possibilitats i tirar endavant una proposta per a la modificació de les diferents ordenances municipals afectades.” La mateixa constitució al seu article 31, declara que els tributs han d’acomodar-se a la situació econòmica dels tributants, i per tant s’ha de fer un esforç en què les taxes també ho estiguen”, indiquen.

Per concloure, Carles Martí, ha manifestat que, “a banda de les ordenances municipals, és necessari que les administracions supramunicipals que decideixen part de les taxes municipals, com és el EMTRE i el EMSHI, incloguen estos beneficis socials en el seu ordenament. Açò afectaria les taxes del fem i de l’aigua que els veïns i veïnes de Paterna estan pagant en estos moments, sense tenir en compte quina siga la situació econòmica de cadascun dels veïns, produint una situació de fet injusta per als més necessitats”.