La formació adverteix que esta actuació urbanística afecta greument les arques municipals

Compromís per Paterna ha denunciat hui, mitjançant un comunicat, que els nous terrenys edificables al “Panquemao” es troba en una zona d’alt risc d’inundació, grau 3 segons indica el Patricova, i que, a més, esta requalificació pot afectar greument les arques municipals, pel fet que esta actuació atorga a la parcel·la un valor que no li correspon. “Més enllà de la barbaritat que significa la destrossa de més de cent arbres en la modificació puntual 78 i que suposa la destrucció d’un lloc emblemàtic per als veïns i veïnes del barri, aquest moviment urbanístic no hi ha per on agafar-lo, amb la perspectiva que ens porta el canvi climàtic és ja pròpiament un risc inassolible, i que portarà a la ciutadania a situacions de perill”, indiquen al comunicat fonts de la coalició.

En este sentit, segons indica el regidor de la formació, Carles Martí, “la valoració que es fa d’uns terrenys en zona inundable, la zona verda que suposadament ´és l’objecte de la modificació, no s’ajusta a la realitat, donat que eixos terrenys per estar en la situació que estan, el seu valor és molt menor, amb el que l’Ajuntament valorant com valora no hauria d’intercanviar per 7000 m² urbanitzables, sinó que hauria de fer-ho per una quantitat molt inferior”.

“Des de Compromís per Paterna no entenem de cap manera que el mateix Ajuntament ha preparat estos terrenys per a fer replantacions amb motiu del dia de l’arbre, de fet els xiquets del col·legi La Font han plantat arbres allí fa pocs dies, i la setmana vinent hi ha coles que ja ho tenen previst. Uns arbres que tenen els dies comptats si no aconseguim aturar aquest desficaci”, manifestes des de la formació.

“Parlant del tema urbanísticament, no entenem com si l’objectiu és obtenir una zona verda, en el mateix ordenament proposat ja esta concentrat fins i tot l’edificabilitat en adossats, i la zona on aniran delimitada, el que ens du a pensar que és una modificació ad hoc, mascarada amb la zona verda i el carril bici, és a dir, una situació intolerable per a l’any 2020 i que de facte anul·la la mateixa modificació puntual, donat que, per sort, l’actual llei Valenciana d’Urbanisme prohibeix aquest tipus de modificacions ad hoc.”, manifesta Carles Martí.

Per concloure, des de la formació alerten que, “Des de Compromís per Paterna continuarem defensant un urbanisme amb trellat i per al poble, no per a uns pocs, que són sempre els que ixen guanyant en estos temes. Posarem en marxa campanyes en defensa del “Panquemao” per a donar a conéixer aquesta barbaritat a la nostra societat i ens sumarem als veïns de La Canyada per aturar-la”.