La formació veu un greuge comparatiu que s’anuncien per part de l’equip de govern ampliacions horaries d’altres centres de salut d’altres barris perifèrics i que quede en l’oblit altra vegada este barri i el de Bovalar


Compromís per Paterna ha mostrat de nou la seua preocupació davant l’enèsim cas d’oblit que l’equip de govern de l’Ajuntament de Paterna té amb el barri de Más del Rosari – La Coma, esta vegada ha sigut amb el centre de salut d’este barri després que a la prensa s’anunciara l’ampliació horaria a 3 vesprades del centre de salut del barri de Lloma Llarga. “Ens alegra que el Centre de Salut de Lloma Llarga compte ja amb este servei vespertí, demanem el mateix per al centre de salut de la Coma ja que dona servei al barri de la Coma-Mas del Rosari i a Bovalar (Campolivar, Casas Verdes i Santa Gemma), parlem d’una població de més de 10.000 habitants, de barris separats de Paterna per una autovía, de la zona de Paterna més incomunicada amb el casc urbà i amb el centre de referència del Clot de Joan”, destaca la regidora de Compromís, Neus Herrero.

Per este motiu la regidora de Compromís per Paterna es va reunir ahir amb la Secretària Autonómica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, per traslladar-li les reivindicacions veïnals i la problemàtica que pateix actualment este centre de salut. “A la reunió propossarem que s’estudie l’ampliació del servei amb alguna vesprada com s’ha fet a Lloma Llarga i/o dissabtes de matí, com ja fa molt de temps que es fa a la Canyada. No entenem com una zona de població tan important i amb tan poca comunicació amb el centre de salut de referencia no dispose de més servei que el de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00”, manifesta Neus Herrero.

Per la seua part la Secretària Autonómica, Isaura Navarro, es va comprometre a estudiar les dades de la situació actual en quant a la ràtio de pacients que suporta hui en dia el centre de salut i els seus professionals per tal de tindre clar quina és la millor solución a la problemàtica. La Secretària Autonómica també es va comprometre a la reunió a visitar pròximament el centre de salut de Mas del Rosari – La Coma per tal de mantindre una reunió amb els seus professionals i poder recollir in situ les seues opinions i sugerències per tal de millorar el servei que presten actualment.

Per concloure, Neus Herrero, ha volgut indicar que, “fa pocs dies que el regidor de sanitat del nostre Ajuntament declaraba públicament que tots els centres de salut de la ciutat oferien consulta de pediatría per les vesprades, una més de tantes mentides, el centre de salut de Mas del Rosari – La Coma no té cap servei de vesprades, sense entrar a valorar que a més dona servei a un barri d’accio preferent, tal volta se li haja oblidat que este barri pertany encara a Paterna”.