Compromís per Paterna ha registrat aquest dimarts la sol·licitud que l’equip de govern estudie ampliar les terrasses dels bars de la ciutat amb la finalitat de reactivar al sector hostaler, un sector que està patint grans pèrdues a conseqüència de l’estat d’alarma decretat per a frenar l’expansió del coronavirus. Per aquesta raó, el regidor de Compromís, Juanma Ramón, ha sol·licitat que, prèvia consulta amb els serveis tècnics i jurídics municipals, s’arribe a un acord per a permetre adaptar de manera conjuntural les limitacions establides en l’actual ordenança que regula l’ocupació de via pública amb terrasses a les recomanacions sanitàries. D’altra banda, al mateix registre, el regidor sol·licita que es facilite per part de l’Ajuntament EPIS, tant per als hostalers com per als xicotets comerciants de la localitat.

“La mesura que proposem és que es flexibilitzen de manera temporal els criteris establits en l’ordenança, tenint present sempre com a base la normativa autonòmica i estatal i tenint en compte l’accessibilitat universal, els itineraris per als vianants i el dret al descans, entre altres qüestions. És a dir, el que sol·licitem és ampliar els espais en els quals els hostalers puguen col·locar terrasses amb la intenció que cobrint el 50 per cent d’aquest nou aforament puguen tindre més clients dels que tindrien en el seu actual espai. Però per a complir aquesta mesura és obligatori respectar les zones de pas. D’altra banda, també hem sol·licitat que es dote, per part de l’Ajuntament, tant a hostalers com als comerços del municipi, d’ EPIS, perquè puguen desenvolupar la seua activitat amb total garantia sanitària i no els supose una despesa extra en la seua ja malparada economia”, manifesta Juanma Ramón.

Fonts de la formació indiquen que, “Aquesta iniciativa es proposa en aquests moments amb l’objectiu que puga estar en vigor en el moment en el qual s’hagen superat els processos de desescalada fixats pel Govern central i es reprenga l’activitat en l’hostaleria amb les noves condicions que sorgisquen de les recomanacions sanitàries, pensem que és una manera de compensar el límit del 50% d’aforament que s’ha marcat i sempre respectant una distància mínima entre els clients. Creiem que la millor manera de posar en marxa aquesta proposta seria analitzar cas per cas i estudiar la posibilitat d’ampliació.

En aquest mateix sentit, Juanma Ramón, ha destacat, “volem que s’estudie cada sol·licitud d’aquests establiments per a incrementar el màxim autoritzat que tenien concedit abans del decret d’estat d’alarma, hi ha molts condicionants a banda de l’espai disponible, entre altres, conciliar aquesta ampliació amb la seguretat, el respecte a vianants i veïns, el mobiliari urbà existent, jardins, zones de càrrega i descàrrega, places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, la circulació de vehicles o el transport públic, tot açò requerirà la inspecció prèvia de la Policia Local i l’aval d’un informe tècnic de l’Ajuntament”.