Compromís Per Paterna ha sol·licitat en el dia de hui, mitjançant un comunicat, que l’equip de govern estudie la possibilitat d’obrir les piscines d’estiu durant els mesos de juliol i agost, sempre que el municipi es trobe en la fase 3 de desescalada. En el comunicat, el regidor de la coalició, Juan Ramón, indica que, “pensem que en una zona com Paterna, on a l’estiu s’aconsegueixen altes temperatures, és necessari per als nostres veïns i veïnes disposar d’aquest servei municipal, sempre complint amb garanties sanitàries i amb el protocol marcat fa uns dies pel Ministeri de Sanitat”.

Des de la formació valencianista argumenten que el protocol publicat dies arrere pel Ministeri de Sanitat deixa clar des del començament que el bon funcionament, manteniment i desinfecció adequada de piscines, per exemple amb clor, haurien d’inactivar el virus que causa la Covid-19.

“Davant el protocol marcat per Sanitat entenem que el principal risc de les piscines no és l’aigua, sinó les interaccions interpersonals sense respectar les distàncies mínimes de seguretat o el no realitzar una neteja i desinfecció adequades de les superfícies de les zones comunes”, assenyalen en el comunicat fonts de la formació.

En aquest sentit, Juanma Ramón, manifesta que, “des de Compromís sol·licitem que es destinen els recursos necessaris per a escometre una sèrie de mesures en les zones d’estada, zones comunes o de trànsit dels banyistes perquè, d’aquesta manera, es puga fixar una distribució espacial per a garantir la distància de seguretat entre els usuaris, per exemple, mitjançant senyals en el sòl per a limitar els espais, així com per a les tasques de neteja i desinfecció d’aquestes”.

Juanma Ramon recorda que, “actualment són 3 les piscines municipals d’estiu que ofereixen aquest servei a la ciutadania, la piscina de nucli urbà, la del barri de Lloma Llarga i la del barri de la Coma que donen servei a molts veïns i veïnes que voldrien gaudir de les piscines municipals. Traslladem la proposta al govern perquè es treballe en la previsió de modificar el pressupost o avançar els tràmits que calguen per a seguir les recomanacions del ministeri i poder garantir les mesures i recursos necessaris per a obrir les piscines quan el govern central ho autoritze”.