La formació valencianista ha registrat esta moció a conseqüència del setzé aniversari de l’aprovació del matrimoni igualitari a Espanya

Compromís per Paterna ha registrat hui una moció, per al seu debat al pròxim plenari municipal, de suport pels drets LGTBI. Davant d’aquest fet la regidora de la formació, Neus Herrero, ha manifestat que “Amb esta moció recordem la importància de prendre mesures concretes per a posar fi a la discriminació contra les persones LGTBI i manifestem la nostra especial preocupació davant el repunt del discurs de l’odi”.

La mateixa regidora també destaca que “a aquesta realitat, s’uneix l’excepcional situació sobrevinguda amb la crisi sanitària a causa de la pandèmia de la COVID-19, on les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, que ja són víctimes de violència i discriminació per la seua orientació sexual o identitat de gènere, s’han vist greument afectades per aquesta pandèmia pel que cal fer un esforç per a garantir que totes les respostes a la COVID-19 també tinguen en compte les repercussions de la crisi en les persones LGTBI”.

“El paper dels Governs locals ha demostrat, una vegada més, que per a ser eficient i eficaces, s’ha d’adoptar un enfocament basat en la proximitat a la realitat social prioritzant els drets humans i emmarcant qualsevol actuació en els principis d’igualtat i no discriminació, participació, indivisibilitat, apoderament i rendició de comptes”, destaquen des de Compromís per Paterna.

“Un punt important inclòs a la moció que presentem és que demanem que el nostre ajuntament condemne enèrgicament qualsevol discriminació contra les persones LGTBI i els seus drets fonamentals, inclosa la incitació a l’odi i les agressions de qualsevol classe, com per exemple la que fa pocs dies va patir Eric Andrés, un jove de 17 anys, a la ciutat de València, al qual li trencaren una cella i va ser trepitjat a terra pel simple fet de passejar pel carrer de la mà d’un amic”. Indica Neus Herrero.

La mateixa afirma per a concloure que “Pensem que aprovar esta moció quan es compleixen setze anys des que s’aprovà el matrimoni igualitari a Espanya és un excel·lent punt de partida per continuar demostrant que Paterna ha sigut i serà un referent en el suport a la lluita de drets LGTBI”.