Mentre escric este article, Arturo, la meua parella, i Joan, el meu fill, estan muntant en la terrassa una piscina d’estes amb pals i lona de plàstic, 3×2 que tenen un filtre que canvies els cartutxos i li fiques un dispensador de clor. Així gairebé ens aguanta tot l’estiu. I és que la calor comença a “apretar” i els xiquets i xiquetes necessiten fer activitats i gaudir de les vacances d’estiu. I que millor forma que amb una piscina aprop. Per sort, jo visc a un baix i tinc terrassa i quan la calor siga insuportable podré refrescar-me i jugar amb els meus fills. Però, I la resta?
Pense que la majoria de pobles, per molt menuts que siguen, tenen una piscina municipal. Un espai de trobada de famílies diverses buscant un espai lúdic i refrescant. Ací, a Paterna, tenim 3 piscines d’estiu. Una nova, adaptada als temps actuals, al casc urbà i dos més modestes als barris. Tots els estius les tres piscines obrien perquè famílies amb fills pogueren refrescar-se i gaudir de l’estiu. Però enguany, no sabem per què, les dues piscines d’estiu dels barris no han obert, incomplint la concessionària de la gestió de les piscines amb el contracte que té amb l’ajuntament i en el que s’especifica que s’han d’obrir les 3.
Els xiquets i xiquetes de Lloma Llarga i de la Coma-Mas del Rosari hauran de desplaçar-se amb cotxe a altres municipis propers per poder trobar una piscina. Parlem d’una població de més de 20.000 habitants que malauradament no tindrà aprop la tan desitjada piscina en estiu. A més de les famílies, diverses escoles d’estiu i esportives aprofitaven les instal·lacions portant a molts xiquets i xiquetes a la piscina durant el mes de juliol. Ara s’han quedat sense eixe recurs tan demandat i sol·licitat.
Crec que està més que justificat que totes les piscines d’estiu de Paterna òbriguen, com ho fan a la resta de pobles. I que l’Ajuntament de Paterna ha de vetllar per a que es complisquen els contractes i no es discrimine als barris. Sagredo, açò necessita una solució, tire’s vosté a la piscina.