L’altre dia un regidor em va dir que estic ancorat en el 36, i hui, contant-lo entre amics el tema, un m’ha dit, sí, en l’estiu del 36.

Òstia, en perdó, té tota la raó, estem veient com venen els mateixos.

A mi no em preocupa que passe el mateix, dir el contrari seria faltar a la veritat, però sí que em preocupa el que suposa l’entrada d’esta gent en el panorama polític.

Nosaltres a Paterna hem decidit en llibertat (eixa que ens varen robar en el 39) no debatre amb esta gent. I no ho fem perquè ells no respecten les regles del joc democràtic. Eixes regles que per sort s’han anat construint en l’estat espanyol amb el consens de totes i tots, amb el consens de totes les forces polítiques democràtiques.

I es que pareix mentida però la utilització que hi fan els d’aquelles qüestions que han millorat la nostra vida, com la igualtat, els drets humans, els drets dels animals i la natura i el respecte i la recuperació de la memòria és una utilització perversa, utilitarista i feixistoide.

Han tocat temes que estàvem en camí de solucionar-se per a sempre, com el masclisme, en el que ha costat que la societat condemne eixos comportaments, com perquè ara ells els potencien i els excusen únicament amb la fal·làcia de les falses denuncies i demonitzant al feminisme.

O el tema del medi ambient, ara, que els nostres joves s’han posat les piles i estan obligant al fet que tota la societat mire cap a com buscar les solucions per aturar el desastre que ens ve amb el canvi climàtic, ells, en la recerca de demonitzar a l’ecologisme, ho neguen, sense cap escrúpol, ho neguen tu, com qui nega que la terra és redona, si, amb la mateixa patètica ignorància.

O es que els drets de totes les persones, sí, de totes, no són els mateixos?, o es que per portar una bandereta o altra som diferents? O es que per no ser dels teus em vas a retallar drets?

Clar, eixe és el problema, que si, que si no sóc del color de la teua pellem em retallaràs drets, que si a mi no em representa la teua bandereta em retallaràs drets, doncs clar, i també, si no sóc dels teus tindre menys drets. Si el que farien si manen ja ho tinc clar, ho hem viscut molts anys a aquest país.

El problema és que s’assabenten la gent, eixa gent treballadora que patirà retalls en sanitat, en educació i en drets, eixa gent que s’enganya perquè si portes la seua bandereta i els seus mocassins, seràs dels seus. Doncs no, ells tenen molt clar a qui tenen en el club. I la resta els molestem.

Però bé, queda camí per fer, i jo pel que a mi respecta ho tinc clar, l’única manera de no repetir els errors del passat és conéixer-lo, amb treball, educació i conscienciació.